Nedeljska ustvarjalnica in voden ogled

2. 3. 2014

Nedeljska ustvarjalnica in voden ogled

2. 3. 2014

Neskrite konstrukcije in novi materiali
 

Inženirska arhitektura je v 19. stoletju uživala ugled in veljavo in je pomenila napredek. To je čas, ko uvajajo nove gradbene materiale in se išče skladnost med namenom in lepoto konstrukcije. Nastajajo zahtevne konstrukcije (mostovi, industrijski objekti …). Pokukali bomo tudi izven naših meja in si ogledali pariško ikono: Eifflov stolp, ki nesramežljivo razkazuje svoj skelet tristo metrov v nebo, znano londonsko kristalno palačo …, nato pa se v ustvarjalnici urili v najrazličnejših konstrukcijah.

Gradili, sestavljali in razstavljali bomo mostove, kupole, stolpe in stolpnice.
Tudi konstrukcija lahko postane prav posebno pustno pokrivalo!

Nedeljska ustvarjalnica je namenjena otrokom od 5. do 12. leta, mlajši v spremstvu staršev.

Voden ogled razstave
Po razstavi Arhitektura 19. stoletja na Slovenskem bo v nedeljo ob 11.00 vodil mag. Tadej Brate, priznani poznavalec zgodovine tehnike in tehniške dediščine.

Po osnovni stroki strojni inženir je v Veliki Britaniji magistiral s področja industrijske arheologije. Njegovo specializirano znanje obsega predvsem poznavanje zgodovine prometa, zlasti tirnih vozil. Je avtor več knjig (Parne lokomotive Jugoslavije, Idrijske klavže, Ljubljanski tramvaj, Tehniški spomeniki, Gozdne železnice na Slovenskem, Slovenske muzejske lokomotive) in številnih strokovnih člankov ter poljudnih prispevkov o tehniški kulturni dediščini. Zaposlen je bil na zavodu za varstvo kulturne dediščine, sedaj pa kot upokojenec še vedno aktivno raziskuje, piše in predava.

 

 

Otvoritev

Pričetek ob 11.00

 

Vstopnina

Ustvarjalnica: 2,00 €
Voden ogled: brezplačen (prva nedelja v mesecu)

 

Informacije

01/ 5484 282/280
izobrazevanje@mao.si

Deli
Skip to content