Nedelja v MAO – Vodstvo po razstavi MADE IN in ustvarjalna delavnica II.

20. 9. 2020

Nedelja v MAO – Vodstvo po razstavi MADE IN in ustvarjalna delavnica II.

20. 9. 2020

 

* Prijave za vodstvo po razstavi MADE IN zaradi zapolnitve prostih mest zaključene. Na voljo so še prosta mesta na ustvarjalni delavnici.*

Nedelje v MAO so rezervirane za vso družino. Medtem ko vas popeljemo na voden ogled aktualne razstave, vaši  najmlajši pod vodstvom kustosinje pedagoginje spoznavajo svet arhitekture in oblikovanja skozi igro in inovativne ustvarjalne delavnice s pestrim naborom tem in ustvarjalnih izzivov. 

Ustvarjalna delavnica: ČEBELA – ČEBELAR – ČEBELARSTVO
 
Ali veste, zakaj je čebela najpomembnejše bitje na tem planetu? Čebele dajejo med, cvetni prah, propolis, matični mleček in vosek. Njihovo najpomembnejše poslanstvo pa je opraševanje, s čimer skrbijo za ravnovesje v naravi in povečujejo pridelek tako ljudem kot živalim. Ste že slišali, da imamo Slovenci edini zaščiteno svojo čebelo, ki jo imenujemo kranjska sivka? Kako se 50.000 čebel v enem panju sporazumeva in zakaj se nikoli ne sprejo? Kako te drobne živali živijo in kaj vse so pripravljene žrtvovati za dobrobit družine? Vse to in še več nam bo predstavil eden najmlajših slovenskih poklicnih čebelarjev Erik Luznar, s katerim bomo izdelali še dišeče sveče iz čebeljega voska in degustirali različne čebelje produkte. 
 
Brezplačne nedeljske ustvarjalnice so spremljevalni program projekta Made In: pripovedi obrti, ki je sofinanciran iz programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa. 
 
Po razstavi vas bo popeljala Maja Vardjan. 
 
Pričetek programa ob 11. uri.
 
Prosim vas, da se na delavnico in vodstvo predhodno prijavite na: izobrazevanje@mao.si
 

 

Deli
Skip to content