NEDELJA V MAO: Ustvarjalna delavnica Kaj je javna plastika?

Vodstvo, Delavnica / 24. 9. 2023

NEDELJA V MAO: Ustvarjalna delavnica Kaj je javna plastika?

Vodstvo, Delavnica / 24. 9. 2023

11.00 I Voden ogled razstave Zakaj je vaza podobna hiši? Od sistemskega do fantazijskega z oblikovalko Janjo Lap

 

11.00 I  Ustvarjalna delavnica Kaj je javna plastika? Modeliranje v papirju

 

Ko kip zasede določen zunanji prostor nastane nekakšna galerija na prostem, vzpostavi se vez z gledalcem in  kip (skulptura, plastika) postane predmet občudovanja ali zavračanja. Nekateri kipi nastanejo z določenim namenom, da bi ohranjali spomin na pomembne dogodke držav in organizacij, narodov ali pa spomin na pomembne osebnosti. Janja Lap je v Angliji načrtovala postavitev skulpture pred banko Midland (Griffin House). Žal ni bila nikoli uresničena. Na razstavi bomo poiskali skice in fotografije in izdelali pomanjšano maketo skulpture iz kartona in tulcev in se pobliže seznanili z Griffinom, varuhom zaklada in neprecenljivega premoženja.

 

V času ustvarjalne delavnice bo potekal voden ogled razstave Zakaj je vaza podobna hiši? Po razstavi bosta vodili avtorici razstave Špela Šubic in dr. Barbara Predan.

 

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja in fotografije.

 

Prijave na ustvarjalnico: izobrazevanje@mao.si

Deli
Skip to content