DAN BREZ AVTOMOBILA, DAN ODPRTIH VRAT MAO

22. 9. 2023 / 10:00

DAN BREZ AVTOMOBILA, DAN ODPRTIH VRAT MAO

22. 9. 2023 / 10:00

PROST VSTOP za obiskovalce brez avtomobila.

 

Na Evropski dan brez avtomobila imajo obiskovalci, ki pridejo na ogled razstav v MAO brez avtomobila – z javnim prevozom, peš ali s kolesom, brezplačen vstop.

 

17.00 Ustvarjalna delavnica Moje Fužine brez avtomobila

 

Sprehodili se bomo po soseski Nove Fužine in s kredami označili površine, ki so namenjene avtomobilom in površine, ki so namenjene sprehajalcem, rekreaciji in naravi. Otroci se bodo preizkusili v vlogi urbanistov in mestnih načrtovalcev. Z lego kockami bodo zgradili svojo idealno sosesko in se prepustili domišljiji.

 

Medtem, ko bodo otroci ustvarjali na delavnici, se bodo lahko njihovi starši udeležili vodstva po razstavi Zakaj je vaza podobna hiši?

 

17.00 Vodstvo po razstavi Zakaj je vaza podobna hiši? Od sistemskega do fantazijskega z oblikovalko Janjo Lap.

 

Janja Lap je slovensko bivalno kulturo najbolj zaznamovala z oblikovanjem stekla. V njem se je prvič preizkusila sredi petdesetih let. Še kot študentka arhitekture pri profesorju Edvardu Ravnikarju je svoje izdelke leta 1956 predstavila na razstavi Stanovanje za naše razmere. Predmete za sodobni dom iz keramike in stekla je razvila skupaj s Steklarno Boris Kidrič iz Rogaške Slatine. Razstava poleg steklenih izdelkov osvetljuje tudi manj znane naprave, ki jih je oblikovalka realizirala v Iskri Elektrooptiki. Sploh prvič pa je na razstavi javnosti predstavljeno njeno doslej neznano znanstvenoraziskovalno delo. Po razstavi bo vodila Katarina Metelko.

 

Vabljeni tudi na Arhitekturo v živo, ki jo prirejamo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2023.

 

Deli
Skip to content