Nedelja v MAO

7. 1. 2024 / 11:00

Nedelja v MAO

7. 1. 2024 / 11:00

 

 

11.00 Vodstvo po razstavi Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja

 

Vodil bo muzejski svetnik dr. Bogo Zupančič.

 

»Arhitektovo delo bo cenjeno in vredno, če bo izobražen ne samo kot likovni ustvarjalec, ampak tudi kot družbeno angažiran strokovnjak, intelektualec s čutom za etična vprašanja, humanost in (širšo) skupnost. Za uspešno delo sta potrebni še trda disciplina in predhodna praksa, preden lahko začne mladi arhitekt samostojno pot, kar je razvidno iz Ravnikarjeve kariere. Pri Ravnikarju je vidna tudi pokončna drža, ni se uklanjal politiki (danes kapitalu!), pa tudi vztrajnost in trdoživost. Nesmiselno je nekritično posnemati, ponavljati že znane rešitve, ampak je potrebno iskanje odgovorov, predvsem pa vedno novih rešitev v času, kot je to uspelo Ravnikarju.« dr. Bogo Zupančič

 

 

11.00 Ustvarjalna delavnica MOJA STREHA JE LAHKO DEŽNIK

 

Ali veš kaj pomeni : »Imeti streho nad glavo« oz. kdaj rečemo da smo »vzeti koga pod streho«? Dežnik nas ščiti pred dežjem in tudi streha ščiti notranji prostor pred vremenskimi neprilikami. Streha je simbol zavetja, varnosti doma in topline. Na razstavi si bomo ogledali najrazličnejše strehe,  poševne in ravne. Za nas bo izziv lebdeča dvokapna streha Ravnikarjeve stavbe OLO v Kranju, ki spominja na harmoniko. Preizkusili se bomo v gubanju papirja in si izdelali čisto svojo »dežnikasto streho«.

 

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja in fotografije.

 

Prijave: izobrazevanje@mao.si

Deli
Skip to content