Nedelja v MAO

Nedelja v MAO / 21. 4. 2024 / 11:00

Nedelja v MAO

Nedelja v MAO / 21. 4. 2024 / 11:00

11.00 Vodstvo po razstavi Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja (v angleškem jeziku)

 

Tokrat bosta po razstavi Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja vodila kustos razstave dr. Miloš Kosec in sokustosinja Susanna Campeotto.

 

Susanna Campeotto se je pri zasnovi razstave Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja osredotočila na Ravnikarjeve vojne spomenike, ki jih proučuje v okviru svoje doktorske raziskave na Univerzi IUAV v Benetkah.Tema njene naloge so predvsem Ravnikarjeva spominska obeležja posvečena žrtvam nacizma in fašizma, zgrajena v Dragi pri Begunjah na Gorenjskem, na Vojskem in Goreljeku, ki do danes še niso bila predmet kritične obravnave z vidika njihove arhitekturne zasnove.

 

Srečanje z Milošem Koscem v teku njenega raziskovanja arhivskega gradiva je rodilo konstruktiven dialog in botrovalo njenemu sodelovanju pri pripravi razstave Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja

 

11.00 Ustvarjalna delavnica : Lego mesto

 

Sprehodili se bomo po razstavi Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja in si ogledali nekatera Ravnikarjeva dela, nato pa bomo na ustvarjalni delavnici zgradili svoje sanjsko lego mesto. Spoznali se bomo z delom arhitektov in urbanistov, ki načrtujejo prebivalcem prijazno mesto. Znotraj mestnega vrveža umeščajo varne sprehajalne in kolesarske poti, trge, igrišča… Ugotavljali bomo katere stavbe so v mestu nujno potrebne in ali je višina stavb res pomembna.

 

Prijave: izobrazevanje@mao.si

 

 

Deli
Skip to content