Nedelja v MAO

Nedelja v MAO / 7. 4. 2024 / 11:00

Nedelja v MAO

Nedelja v MAO / 7. 4. 2024 / 11:00

11.00 I Vodstvo po razstavi Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja

 

Tokrat bo po razstavi Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja vodil dr. Aleš Vodopivec.

 

Aleš Vodopivec je arhitekt, teoretik, pisec in do nedavnega redni profesor na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Ravnikarjev diplomant, ki je nekaj let študiral tudi filozofijo, je prejemnik več nagrad, med drugimi nagrade Prešernovega sklada, nagrade Piranesi, Plečnikove nagrade, Plečnikove medalje in Ernst A. Plischke Preis na Dunaju. Kot gostujoči profesor in predavatelj predava na univerzah, mednarodnih simpozijih in strokovnih srečanjih doma in v tujini. Več kot štiri desetletja objavlja strokovne in znanstvene prispevke s področja arhitekture. Je avtor ali urednik knjig: Arhitektura Ljubljane, Ab, Ljubljana 1974 in 1978; Iz arhitekture (z J. Koželj) – Vprašanja umetnosti gradnje, Krt 48, Ljubljana 1987 in Hac Via, Ljubljana 1991; Edvard Ravnikar: Umetnost in arhitektura, zbornik esejev, Slovenska matica, Ljubljana 2007, ponatis 2021; Edvard Ravnikar – Architect and Teacher (z R. Žnidaršič), Springer, Dunaj/New York 2010.

 

11.00 I Ustvarjalna delavnica STOLP – STOLPNICA I Vaje v papirju, z lesenimi paličicami in lego kockami

 

Poiskali bomo najvišje stolpnice na razstavi ter naredili svojo. Zanimala nas bo gradnja v višino, konstrukcija, uporaba materialov in trdnost visokih stavb ter kakšni so pogledi od zgoraj in kako pomembno je oblikovanje prostora spodaj, okrog stolpnice. Pokukali bomo v preteklost in se seznanili z raznolikimi stolpi in prvimi stolpnicami v svetu in pri nas. Preizkusili se bomo v raznolikih gradivih. Vabljeni na bistroumno tekmovanje, kjer ne šteje le višina.

 

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja in fotografije.

 

Prijave: izobrazevanje@mao.si.

 

Deli
Skip to content