Mednarodni muzejski dan v MAO

18. 5. 2024

Mednarodni muzejski dan v MAO

18. 5. 2024

PROST VSTOP

 

Muzeji spodbujamo pozitivne spremembe, gradimo skupnost, mir in trajnostni razvoj! 

 

Zakaj v muzej?

Muzeji smo pomembno sredstvo kulturne izmenjave, bogatenja kultur in razvoja vzajemnega razumevanja, sodelovanja in miru med narodi. Letošnja tema, »Muzeji za izobraževanje in raziskovanje«, poudarja pomen muzejev kot dinamičnih izobraževalnih ustanov, ki spodbujajo učenje, odkrivanje in razumevanje kulture.

 

PROGRAM:

 

10.00 – 18.00 I Mini MAO ustvarjalnica  Dobrodošle družine z otroki.

 

11.00 I Vodstvo po razstavi Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja (vodi: Majda Kregar) 

 

Majda Kregar je bila diplomantka in dolgoletna sodelavka prof. Edvarda Ravnikarja. Od leta 1978 sodeluje z arhitektoma Edom Ravnikarjem ml. in Miho Kerinom v arhitekturnem biroju Ambient. Njihovo najobsežnejše delo je revitalizacija Ljubljanskega gradu. Majda Kregar se ukvarja z arhitekturo, oblikovanjem interierjev, s prenovami objektov, urbanizmom in z raziskovalnim delom. Za svoje delo je prejela več odmevnih nagrad.

 

15.00 I Vodstvo po razstavi Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja (vodi: Andraž Keršič) 

 

Andraž Keršič je soavtor postavitve razstave, ki so jo zasnovali in realizirali v biroju a2o2, kjer poleg Andraža delajo še Klara Bohinc, Žiga Ravnikar, Eva Senekovič, Uršula Novak in Aljoša Potočnik. Andraž Keršič je asistent na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani, avtor raziskave Trajnostni pristopi za varstvo povojne arhitekturne dediščine 20. stoletja in kustos ali sokustos več odmevnih razstav. Med drugimi Iščem stanovanje … Sto let organizirane stanovanjske gradnje in Prenavljamo!!!, ki sta nastali v produkciji Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.

 

Več o razstavi Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja

 

10.00 – 18.00 I Ravnikarjeva knjižnica I Ob zaključku razstave Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja bodo obiskovalcem na ogled knjige iz Ravnikarjevega kabineta, ki jih hranimo v MAO.

 

Kakšne knjige je prebiral Edvard Ravnikar? Vabljeni v Ravnikarjev kabinet v MAO, kjer vas že čakajo tudi njegove knjige!

 

Program_MDM 2024

 

Deli
Skip to content