Mednarodna konferenca in investitorski forum za kulturni in kreativni sektor

4. 10.—5. 10. 2017

Mednarodna konferenca in investitorski forum za kulturni in kreativni sektor

4. 10.—5. 10. 2017

Vljudno vabljeni na prvo mednarodno konferenco in investicijski forum za kreativni in kulturni sektor, ki jo prireja Tehnološki park Ljubljana d.o.o. v sodelovanju z MAO.

Na različnih panelih, delavnicah in okroglih mizah bodo nastopili strokovnjaki in akterji s področja kreativnega in kulturnega sektorja iz Slovenije in tujine. Na njem pa bo predstavljen tudi Center za kreativnost, platforma za podporo kreativnega in kulturnega sektorja, ki bo uradno predstavljen konec novembra v MAO. 

Prva tovrstna mednarodna konferenca bo osvetlila nekatera pomembna vprašanja o prihodnosti in izzivih kulturnega in kreativnega sektorja (KKS), predstavila stanje in deležnike slovenskega t.i. KKS ekosistema, predstavila zanimive kreativne projekte v Sloveniji in predstavila primere dobrih praks prenosa KKS idej v podjetništvo in industrijo, prikazala možnosti za interakcijo, med zasebnimi in javnimi finančnimi inštrumenti, okrepila izmenjavo inovativnih praks in uspešnih KKS politik med Slovenijo in državami v regiji Mediterana (Italija, Francija, Španija, Portugalska, Malta) ter predstavila perspektivne startupe slovenskim in tujim investitorjem s področja KKS.

Kot govorci bodo med drugim sodelovali tudi Iztok Lesjak (Startup Slovenia), Matevž Čelik (MAO – Center za kreativnost), Matjaž Rebel (Artrebel9), Barbara Rovere (InnoRenew coE), Kleitia Zeqo (IDEA) in Gaetano Grasso (Apulian living Labs) ter mnogo drugi.

V sredo, 5. oktobra pa bo ob 14.30 potekal prvi investicijski forum za projekte kreativnega in kulturnega sektorja, kjer se bodo pred domačimi in mednarodnimi investitorji predstavili posamezniki in podjetja s tega področja. Med njimi bodo tudi zmagovalci Creativity StartUP school, ki se je odvijala v sredini septembra in v sklopu katere bo eden od projektov v naslednjih mesecih vključen tudi v podporni sistem aktivnosti Centra za kreativnost.

Preverite program konference >>

Konferenca poteka v okviru projekta ChiMERA in predstavlja preduvodni dogodek platforme CzK, katerega namen je povezovanje in spodbuda KKS sektorjev.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

brezplačno

Obvezne so prijave do 30. septembra.

Prijavni obrazec>>

 

Informacije

Oba dogodka, konferenca in investicijski forum bosta potekala v angleškem jeziku.

Več informacij>>

 

Organizacija

Tehnološki park Ljubljana, d.o.o.
MAO

Deli
Skip to content