Damjana Zaviršek Hudnik: Soseske in ulice

25. 9. 2016

Damjana Zaviršek Hudnik: Soseske in ulice

25. 9. 2016

Po razstavi Soseske in ulice nas bo popeljala arhitektka Damjana Zaviršek Hudnik, ki med drugim deluje v pobudi Skupaj na ploščad! v soseski Ruski car, eni od sosesk z razstave.

Razstava sledi profesionalni paraboli arhitekta in intelektualca Vladimirja Braca Mušiča, ključne osebnosti povojnega urbanizma v Jugoslaviji. Predstavljeni so primeri treh paradigmatskih realizacij na področju sodobnega urbanizma iz obdobja 1967–1975. Projekti sosesk v Ljubljani (BS-7), Splitu (Split 3) in Mariboru (Maribor–Jug) predstavljajo sintezo mnogoterih urbanističnih principov, temelječih na domačih in mednarodnih izkušnjah.

Damjana Zaviršek Hudnik je diplomirala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Deluje kot samostojna ustvarjalka na področju kulture. Kot arhitektka se ukvarja z načrtovanjem objektov, odprtih javnih površin in oblikovanjem notranjega prostora. Poleg tega deluje na področju promocije arhitekturne stroke in izobraževanja o prostoru. Na izzive v prostoru se odziva s prevpraševanjem sodobnega načina življenja in vsakdanjih navad, povezovanjem in izobraževanjem različnih uporabnikov prostora ter pobudami za urejanje spregledanih prostorov.  Od leta 2013 v soseski Ruski car sooblikuje pobudo Skupaj na ploščad!, ki prebivalce spodbuja k razmisleku o potencialih odprtih javnih površin ter vključevanju v proces njihove prenove in revitalizacije.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Informacije


Več o razstavi.

01/ 5484 282/280
izobrazevanje(at)mao.si

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content