Les ni samo lep

28. 5. 2017

Les ni samo lep

28. 5. 2017

Gozd pokriva tretjino kopne Zemljine površine. Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi. Odkrivali bomo skrivnosti gozda in tesno povezanost človeka z gozdom. Gozd je vrednota in ponuja najrazličnejše dobrine – les, gozdne sadeže, prostor za igro, rekreacijo in oddih, delo -, hkrati omogoča ohranjanje čiste pitne vode in blaži podnebne spremembe. Na razstavi si bomo ogledali delo skupine na BIO 25 – Zavzetje gozdov in spoznavali gozd skozi različne pristope in poglede.

Naš material na delavnici pa bo les. Ugotavljali bomo, kako se je uporabljal v arhitekturi ali oblikovanju skozi zgodovino. Skozi čutila bomo spoznavali lastnosti materiala in sestavljali, gradili, razstavljali… Je les res »topel«, ali diši, kako nastane žagovina in ali vezana plošča spominja na napolitanke? Ali les resnično izginja, ugotavljali bomo, kje vse je prisoten v našem vsakdanu.

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre,ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja in fotografije.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2
 

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

01/ 5484 282/280
izobrazevanje(at)mao.si

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content