Italian Design Day: Broken nature

1. 3. 2018

Italian Design Day: Broken nature

1. 3. 2018

Italian Design Day se odvija v 100 mestih po svetu. Tematika dogodka povezanega z 22. Milanskim trienalom na sporedu leta 2019, je odnos med oblikovanjem, trajnostnim projektiranjem in varovanjem okolja. 

Priznana italijanska strokovnjakinja bo v Ljubljani predstavila nekatere originalnejše projekte, ki so jih v zadnjih letih razvili v Italiji. Srečanje je tudi spodbuda za nadaljnje sodelovanje s slovensko akademsko, podjetniško in oblikovalsko sfero.

CHIARA ALESSI je kuratorka in esejistka na področju oblikovanja. Sodeluje z glavnimi revijami s področja in z nekaterimi italijanskimi dnevniki. Predava na milanski univerzi Politecnico. Leta 2014 in 2016 je pri založbi Laterza objavila knjigi “Dopo gli anni Zero. Il nuovo design italiano” in “Design senza designer”. Februarja 2018 je bila sokuratorka razstave “100×100 Achille” posvečene stoti obletnici rojstva mojstra Achilleja Castiglionja. 

BARBARA PREDAN je predavateljica, esejistka ter oblikovalka. Od leta 2009 predava na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, od 2014 vodi akademski center za raziskovanje Inštitut za oblikovanje. Je soustanoviteljica sekcije teorije oblikovanja Društva Pekinpah, v pomembnejših strokovnih revijah je objavila številne članke. V štiri knjige se je podpisala kot soavtorica in v deset kot urednica. 

Dogodek poteka na pobudo italijanskega Ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje ter Ministrstva za kulturo in turizem v sodelovanju z Italian Trade Agency, Triennale di Milano, Salone del Mobile Milano, ADI, Fondazione Compasso d’Oro in Fondazione Altagamma.

V italijanskem in slovenskem jeziku (s simultanim prevodom).

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Organizacija

Istituto Italiano di Cultura Lubiana in MAO

Deli
Skip to content