EU Mies Award: predstavitev petih finalistov

16. 2. 2017

EU Mies Award: predstavitev petih finalistov

16. 2. 2017

Anna Ramos (Fundacija Mies van der Rohe) in Hughes Becquart (Evropska komisija – Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo) bosta v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje svetovni javnosti prvič predstavila 5 letošnjih finalistov evropske nagrade za arhitekturo, EU Mies Award 2017, ki jih bo žirija dan pred tem razglasila v Barceloni. Na predstavitvi bo kot član svetovalnega odbora nagrade sodeloval tudi direktor MAO, Matevž Čelik in drugi častni gosti.

Evropska komisija in fundacija Mies van der Rohe sta objavili ožji izbor projektov, ki se bodo potegovali za letošnjo Nagrado Evropske Unije sodobno arhitekturo – nagrado Mies van der Rohe. Med 355 nominiranimi deli je strokovna žirija v ožji izbor uvrstila 40 projektov, izmed katerih bo februarja izbrala pet finalistov. Prejemnike nagrad bodo razglasili na podelitveni slovesnosti 26. maja 2017 v paviljonu Mies van der Rohe v Barceloni.

Predstavitev bo potekala v okviru konference evropske platforme Future Architecture, ki jo vodi MAO. Platforma Future Architecture in nagrada Mies van der Rohe sta dva osrednja projekta, ki ju financira Evropska komisija na področju arhitekture in na konferenci v MAO bodo razpravljali tudi o tem, kako aktivnosti obeh čim učinkoviteje povezati.
 

 

Lokacija

MAO

Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

brezplačno

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content