Dan odprtih vrat MAO

21. 9. 2021 / 10:00

Dan odprtih vrat MAO

21. 9. 2021 / 10:00

V okviru Evropskega tedna mobilnosti vas v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Moste vabimo na brezplačne vodene oglede muzejskih razstav in ustvarjalne delavnice za otroke.

 

10.00 – 19.00 Brezplačen ogled razstav 

Vodeni ogledi razstav

10.00 Svet znotraj: oblikovanje modernih interierjev, 1930–danes (vodi: Nuša Zupanc)
(za udeležence Sprehoda od gradu do gradu)
17.00 Svet znotraj: oblikovanje modernih interierjev, 1930–danes (vodita: Cvetka Požar in Maja Vardjan)
17.30 Predmet in zbirka (vodi: Nuša Zupanc)
18.00 Stavbna dediščina Gradu Fužine (vodi: Katarina Metelko)

 

Otroške delavnice 

16.00 Urbano – ubrano
17.00 Nariši si kolesarsko pot
18.00 Urbano – ubrano

 

Na delavnici Urbano – ubrano se bodo otroci spoznali z delom arhitektov in urbanistov, ki načrtujejo prebivalcem prijazno mesto. Znotraj mestnega vrveža umeščajo varne sprehajalne in kolesarske poti, javne površine in za življenje potrebno infrastrukturo, kot so šole, vrtci, bolnice, trgovine, avtobusne in železniške postaje, pošte in lekarne. Pri svojem delu skušajo prisluhniti tamkajšnjim stanovalcem, izboljšujejo promet, oblikujejo kolesarske poti, urejajo mestne parke in skrbijo za obnovo historičnih stavb. Izdelali bodo maketo mesta in spoznali osnove urbanizma. Kakšno je tvoje mesto? Kakšna je tvoja soseska?

 

V okviru delavnice Nariši si kolesarsko pot se bodo otroci preizkusili v vlogi urbanistov in mestnih načrtovalcev. Izdelali bodo zemljevid naselja Nove Fužine in na njem označili mesta, ki bi jih želeli izboljšati, zbirali bodo predloge za izboljšavo in se prepustili domišljiji. Na koncu bomo zbrane predloge predstavili predstavnikom Četrtne skupnosti Moste in se preizkusili v vlogi aktivnih državljanov.

 

Otroške delavnice bodo potekale na športnih površinah Rusjanov trg.
Vsi dogodki so brezplačni.

 

 

Deli
Skip to content