OTVORITEV: BIO27 Supervernakularno

26. 5. 2022 / 19:00

OTVORITEV: BIO27 Supervernakularno

26. 5. 2022 / 19:00

Četrtek, 26. maj ob 19.00

Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7, Ljubljana

 

Vabimo vas na otvoritev 27. bienala oblikovanja (BIO), ki ga organizirata Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) v sodelovanju s Centrom za kreativnost (CzK). BIO27 Supervernakularno pod vodstvom kustosinje Jane Withers raziskuje ambiciozno in vse številčnejše gibanje, ki ga pri ustvarjanju domiselnih odgovorov na sodobne okoljske, družbene in politične izzive navdihujejo vernakularna arhitektura in oblikovalske tradicije z vsega sveta.

 

19.00 BIO27 Pogovor
Okrogla miza in pogovor o gibanju Supervernakularno
Jane Withers, kustosinja BIO27, Jan Boelen, kreativni vodja instituta Atelier LUMA, Marco Sammicheli, vodja Triennale di Milano, Anja Zorko, vodja Centra za kreativnost (CzK), Vida Rucli, soustanoviteljica kolektiva Robida, in drugi. Pogovor bo moderirala Maja Vardjan, arhitektka in kustosinja v MAO.

19.40 Pozdravni nagovor
Dr. Bogo Zupančič, direktor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje
Barbara Koželj Podlogar, vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za ustvarjalnost
Jane Withers, kustosinja BIO27

20.00 Druženje in sejem Supervernakularno
Odkrijte Supervernakularno gibanje z oblikovalci:
Carolien Niebling, Shneel Malik, Atelier Luma, Kellenberger–White, Adam Štěch ter skupinami Produkcijske platforme BIO27 Pjorkkala, Garnitura, Robida.plus, Krater in Futuring.

Pokusite novonastalo slovensko Klobaso prihodnosti, ki so jo posebej za BIO27 razvili oblikovalka Carolien Niebling, skupaj s chefom Igorjem Jagodicem iz slovite restavracije Strelec in mesarjem Markom Butaličem.

Ne zamudite!

 

Več na www.bio27.si

Deli
Skip to content