Avtorske in sorodne pravice v elektronskih medijih

30. 1. 2014

Avtorske in sorodne pravice v elektronskih medijih

30. 1. 2014

Fundacija Brumen skupaj z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje pripravlja dve razpravi o avtorskih ter sorodnih pravicah, ki so pomembne za oblikovalce.

Na drugem dogodku bo Sašo Urukalo uvodoma predstavil dr. Majo Bogataj Jančič, ki je strokovnjakinja za intelektualno lastnino, zlasti avtorsko pravo. Pri svojem delu se ukvarja z avtorskopravno problematiko digitalnih tehnologij in na njih temelječih poslovnih modelih. Spregovorila bosta o avtorskih pravicah v e-okolju, o interpretiranju zakonodaje ter kaj s stališča avtorja (njegovih pravic) predstavlja uporaba njegovega avtorskega dela, objava, distribucija, dajanje na voljo javnosti (objava na spletni strani), predvajanje in podobno v e- okolju.

V nadaljevanju bo Maja Bogataj Jančič opozorila na najpogostejše »mite« o avtorskih pravicah, razložila, kaj vse oblikovalci delajo narobe oz. kaj vse mislijo, da lahko delajo, a pri tem kršijo avtorske pravice.

Dr. Maja Bogataj Jančič vodi Inštitut za intelektualno lastnino v Ljubljani. Magistrirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani (1999, ekonomija), Harvard Law School (2000, pravo) in Facoltá di Giurisprudenza di Torino (2005, intelektualna lastnina). Doktorirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani (2006, avtorsko pravo). Je avtorica knjige Avtorsko pravo v digitalni dobi.

Mag. Sašo Urukalo deluje kot grafični oblikovalec. Presoja kot sodni izvedenec in cenilec za področje oblikovanja vizualnih komunikacij. Avtor knjige Odločitev za odgovornost.

 

Otvoritev

Pričetek: ob 18.00

Povezani dogodki

1. predavanje:
O avtorskih ter sorodnih pravicah, ki so pomembne za oblikovalce (vizualnih komunikacij)

 

Informacije

T: 01 548 42 80
E: infobio@mao.si
E: info@brumen.org

 

Organizacija

MAO in Fundacija Brumen.

Deli
Skip to content