1 vstopnica za 11 muzejev in galerij

1. 7.—31. 8. 2020

1 vstopnica za 11 muzejev in galerij

1. 7.—31. 8. 2020

 

Zdaj je čas za svetovne znamenitosti doma! Mednarodni grafični likovni center, Moderna galerija, Mestni muzej Ljubljana, Muzej novejše zgodovine Slovenije, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Narodna galerija, Narodni muzej Slovenije, Prirodoslovni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej, Slovenski gledališki inštitut in Slovenski šolski muzej so iz svojih zbirk izpostavili po en predmet svetovnega slovesa. Letošnje poletje si vse lahko ogledate za enotno, cenovno dostopno vstopnico.

Ljubljanski muzeji in galerije med svojimi zbirkami hranimo številne svetovne znamenitosti. Jih poznate? Oglejte si dragocene eksponate, ne da bi potovali v tujino. Z eno samo vstopnico lahko do 30. avgusta 2020 vstopite v kar 11 muzejev in galerij na 13 lokacijah. Vabimo vas, da nas obiščete!
 
Z idejo o povezovanju muzejev in večjo dostopnostjo naših zbirk, v katerih hranimo številne svetovne znamenitosti, ki so na ogled v okviru akcije, želimo obiskovalcem ponuditi bogato muzejsko in galerijsko izkušnjo ter obenem prispevati k večji in dostopnejši kulturni ponudbi. In kateri so presežki premične dediščine, ki jih na ogled postavljamo muzeji in galerije naše prestolnice letošnje poletje? Oglejte si neandertalčevo piščal, koliščarsko kolo, figurine Kitajcev, obredno pipo miru, Škofjeloški pasijon, dela slovenskih impresionistov, Zorana Mušiča, staro učilnico, dela Stojana Batića, šifrirni stroj Enigma, dokumentacijo performansa Marine Abramović, Kiosk K67 in številne druge svetovno znane muzejske eksopnate.
 
Cena enotne muzejske vstopnice za posameznika znaša 8,00 in 16,00 evrov za družine. Akcija veja od 1. julija do 30. avgusta, karto pa lahko kupite v katerem koli izmed 11 muzejev.

Deli
Skip to content