Novica

Delavnica drugega regionalnega izobraževanja o načrtovanju interpretacije svetovne dediščine v Evropi

19. 09. 2022

Novica

Delavnica drugega regionalnega izobraževanja o načrtovanju interpretacije svetovne dediščine v Evropi

19. 09. 2022

18. 9. do 23. 9. 2022

Mestni muzej, Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta

 

V Mestnem muzeju Ljubljana  do 23. 9. 2022 te dni poteka delavnica drugega regionalnega izobraževanja o načrtovanju interpretacije svetovne dediščine v Evropi. Delavnico sta zasnovali Unescova regionalna pisarna v Benetkah in organizacija Interpret Europe, Ministrstvo za kulturo in Slovenska nacionalna komisija za Unesco pa sta tokrat gostitelja. Evropski upravljalci svetovne dediščine na primeru Plečnikove Ljubljane spoznavajo načrtovanje predstavitev, interpretacije in vrednosti, povezanih z Unescovo dediščino. Otvoritvenega dogodka se je udeležila tudi ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko.

 

Z delavnico med drugim obeležujemo 50-letnico Konvencije o svetovni dediščini in 150-letnico rojstva Jožeta Plečnika, nadaljujemo dobro sodelovanje z Unescom ter upravljalce in lokalne skupnosti povezujemo z mednarodno mrežo sorodnih spomeniških območij.

 

Partnerji: Muzej za oblikovanje in arhitekturo, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenija, Muzej in galerije mesta Ljubljane. Več informacij o delavnici najdete na spletni strani Unesca.

Deli
Skip to content