Začenja se Arhitektura inventura 2012-14

Začenja se Arhitektura inventura 2012-14

Že sedma tradicionalna pregledna razstava članov Društva arhitektov Ljubljane svoja vrata odpira v četrtek 12. februarja ob 20.30 v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma.

Arhitektura inventura je tradicionalna pregledna razstava z najobširnejšim pregledom arhitekturnega delovanja v naši državi, saj je Društvo arhitektov Ljubljane, ki predseduje tudi Zvezi društev arhitektov Slovenije, k sodelovanju ponovno povabilo arhitekte iz ostalih slovenskih društev ter izbralo projekte študentov Fakultete za arhitekturo v Ljubljani.

Tokrat se na razstavi predstavlja več kot 150 avtorjev s 106 arhitekturnimi in 14 študentskimi projekti s področja urbanističnega načrtovanja, arhitekturnih zasnov in prenov javnih zgradb, večstanovanjskih stavb, enodružinskih hiš in interjerjev, kot tudi projekti grafičnega ter industrijskega oblikovanja in pisanja o arhitekturi.

Razstava bo na ogled med 12. februarjem in 15. marcem 2015 v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma. V tem času bodo potekala arhitekturna predavanja in študentske predstavitve pod skupnim naslovom Arhitekti imamo rešitve. Predavanja pa bo zaključila okrogla miza Kdo se boji arhitekturnega natečaja? o problematični odločitvi vlade, ki umika obveznost javnega arhitekturnega natečaja iz prostorske zakonodaje.

Več o razstavi in sporedu predavanj.

Deli
Skip to content