Trg in igrišče pod gradom v Škofji Loki med finalisti za Evropsko nagrado za urbani javni prostor 2018

Trg in igrišče pod gradom v Škofji Loki med finalisti za Evropsko nagrado za urbani javni prostor 2018

Znanih je 25 finalistov za nagrado, ki jo podeljuje mednarodna žirija v sestavi uglednih evropskih strokovnjakov s področja arhitekture in urbanizma ter izpostavlja pomen javnega protora v demokratičnem življenju mest.

Mednarodna žirija, predseduje ji Olga Tarrasó (CCCB), vključuje še direktorje šestih institucij: Deutsches Architekturmuseum, DAM, Frankfurt, Arkkitehtuurimuseo, Helsinki, La Cité de l’Architecture et du PATRIMOINE, Pariz, Architekturzentrum Wien, AZW, Dunaj, The Architecture Foundation, AF, London in MAO, je na zasedanju v Barceloni sredi aprila izbrala 25 finalistov za letošnjo nagrado, ki predstavljajo najboljše javne posege v evropskih mestih med letih 2016 in 2017 in so bili izbrani med 279 kandidati iz 32 držav. Med finalisti pa je letos tudi Trg in igrišče pod gradom v Škofji Loki, ki je delo arhitekturnega biroja Ravnikar Potokar.

Zmagovalni projekti bodo znani na posebni slovesnosti, ki bo potekala v 20. junija v CCCB.

Nagrado od leta 2000 na dve leti podeljuje Center za sodobno kulturo iz Barcelone, izpostavlja pa pomen javnega prostora v demokratičnem življenju mest. Leta 2012 je nagrado prejela slovenska Prenova nabrežij reke Ljubljanice.

Celoten seznam finalistov>>

Deli
Skip to content