Predstavitev poziva WORTH

Predstavitev poziva WORTH

V dopoldanskem delu Kreativnega pospeševalnika, ki se bo odvijal v četrtek, 17. maja, v Projektni pisarni Centra za kreativnost (Partizanska cesta 11, Maribor) bomo predstavili odmevni evropski projekt WORTH in istoimenski razpis, ki ponuja možnost finančne podpore do 10.000€ za razvoj inovativnih oblikovalskih izdelkov.

WORTH Partnership Project je iniciativa Evropske komisije za podporo transnacionalnega sodelovanja med ustvarjalci, oblikovalci, obrtniki ter proizvodnimi (MSP) in tehnološkimi podjetji, ki želijo razvijati inovativne oblikovalske izdelke. Iniciativa bo v naslednjih štirih letih sofinancirala več kot 150 partnerstev. Izbrani projekti bodo vključeni tudi v mentorske sheme s priznanimi strokovnjaki in v mednarodne dogodke; skoznje bodo udeleženci širili profesionalne povezave, dostop do novih trgov in inovativne skupnosti, s pomočjo katerih bodo razvijali svoje inovativne ideje.

Možnosti za sodelovanje ter glavne smernice in koristi sodelovanja pri projektu WORTH bo predstavil Zicri Montiel, spoznali pa boste lahko tudi Sladjano Mladenovič, eno od avtoric lanskoletnega natečaja in zmagovalnega projekta. Sledilo bo predavanje o ključnih trendih v materialih in tehnologijah, ki se danes uporabljajo v modni industriji.

Na prvem pozivu je bilo med 111 prijavljenimi projekti oblikovalcev, podjetij, proizvajalcev in tehnoloških podjetij izbranih 25 zelo inovativnih projektov, ki so zajemali širok spekter industrij iz 20 različnih evropskih držav. Vsi projekti so predstavljali močan tržni potencial in evropsko ustvarjalnost.

Drugi odprti poziv traja med 17. aprilom in 24. oktobrom, izbrani projekti pa bodo prejeli sredstva, coaching, sodelovanje na mednarodnih dogodkih, poklicne povezave, izboljšavo dostopnosti trgov in dostop do inovativne skupnosti.

Več o pogojih prijave>>

 

Povezava
http://www.czk.si/?m=news&id=13

Deli
Skip to content