MAO na simpoziju Reactivate Sarajevo

MAO na simpoziju Reactivate Sarajevo

Simpozij je del iniciative Reactivate Sarajevo, ki odkriva in se ukvarja s prikritimi problemi kot tudi potenciali mesta Sarajevo ter raziskuje načine povezovanja različnih disciplin in orodij za njegov razvoj. Iniciativa Sarajevo dojema kot mesto, kjer obstajajo številni urbani izzivi, hkrati pa kot urbani laboratorij za uporabo različnih primerov dobrih praks.

Simpozij, ki bo potekal 23. septembra 2016 v Mestni hiši v Sarajevu, bo vključeval predavanja ter pogovore z različnimi interesnimi skupinami, vodji skupnosti in akademskimi partnerji mednarodnih in lokalnih strokovnjakov, predstavnikov vladnih inštitucij ter udeležencev iz neprofitnega sektorja. Med govorci so tudi direktor MAO in komisar Slovenskega paviljona na 15. mednarodni arhitekturni razstavi La Biennale Matevž Čelik, Lucy Dinnen iz Victoria and Albert Museum, Vladan Djokić, dekan Fakultete za arhitekturo Univerze v Beogradu ter Hubert Klumpner, direktor Urban-Think Tank (U-TT) ter predstojnik kateder za arhitekturo in oblikovanje na Swiss Institute of Technology, ETH, Zurich.

Simpozij bo povzel pretekle dejavnosti, primerjal metode raziskav in praks ter začrtal smernice za nadaljnje možne ukrepe. Več informacij o simpoziju.

Dogodek se bo zaključil z odprtjem istoimenske razstave ob 18.30 v Zgodovinskem muzeju Bosne in Hercegovine, ki spada pod spremljevalni program 15. mednarodne arhitekturne razstave La Biennale. Več o razstavi.

Deli
Skip to content