Future Architecture se nadaljuje!

Future Architecture se nadaljuje!

Platformo Future Architecture že od leta 2015 podpira program Ustvarjalna Evropa, podprogram Kultura. Prva vseevropska arhitekturna platforma z 18 člani je ena od 13 platform, ki so se letos uspešno prijavile na razpis programa Evropske platforme 2017. Future Architecture se bo tako nadaljevala naslednja štiri leta ter za svoje delovanje prejela sredstva v višini 2.000.000 €.

Koordinator platforme je MAO, v njej pa sodeluje še 16 članov iz 15 držav. Namenjena je predstavljanju še neuveljavljene generacije talentov iz različnih strok ter jim omogoča, da predstavijo svoje ideje za prihodnost mest in arhitekture. V dveh letih svojega delovanja je predstavila 628 idej 1016 obetavnih ustvarjalcev ter ponudila več kot 100 dogodkov, z več kot 200 še neuveljavljenimi arhitekti, urbanisti, kustosi, kritiki in drugimi, večinoma mladimi strokovnjaki po celi Evropi in še dlje.

Ne zamudite Poziva za ideje, ki prihaja novembra letos, dober mesec po zaključku prihajajočega Future Architecture Festivala.

Future Architecture so:
koordinator: Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), Ljubljana (SI); člani: National Museum of XXI Century Arts, Rome (IT), Copenhagen Architecture Festival (DK), Lisbon Architecture Triennale (PT), dpr-barcelona (ES), CANactions, Kiev (UA), Društvo arhitekata Istre – Società architetti dell’Istria DAI-SAI (HR), Museum of Architecture in Wrocław (PL), Belgrade International Architecture Week (SR), House of Architecture, Graz (AT), Tirana Architecture Week (AL), One Architecture Week, Plovdiv (BG), Design Biotop, Ljubljana (SI), Bureau N, Berlin (DE); pridruženi člani: Swiss Architecture Museum, Basel (CH), Prishtina Architecture Week (RKS), Forecast, Berlin (DE), Calouste Gulbenkian Foundation, Lisbon (PT)

Podpora EU (štiriletna): 500.000 EUR (za 1. leto)
Trajanje platforme: 1. november 2017 – 31. oktober 2021
Celotna vrednost štiriletnega projekta: 2.500.000 €

To pa ni edina uspešna prijava iz Slovenije. Na razpisu je bila uspešna tudi evropska pesniška platforma Versopolis, katere koordinator je Beletrina, zavod za založniško dejavnost.

Preverite rezultate razpisa v celoti>>

Deli
Skip to content