E-knjiga O informacijskem oblikovanju

E-knjiga O informacijskem oblikovanju

Muzej za arhitekturo in oblikovanje je s soizdajateljem Društvom Pekinpah izdal elektronsko knjigo O informacijskem oblikovanju, ki sta jo uredili Petra Černe Oven in Cvetka Požar. Knjiga beleži enega od sklopov predavanj iz teorije arhitekture in oblikovanja O informacijskem oblikovanju 2009/1010, ki so potekala od novembra 2009 do oktobra 2010 v MAO. Predavanja so bila v našem kulturnem prostoru sploh prva predavanja, ki so bila osredotočena na informacijsko oblikovanje.

Slovenski javnosti je informacijsko oblikovanje je predstavilo šest mednarodno priznanih strokovnjakov in strokovnjakinj: Yuri Engelhardt, Rob Waller, Jorge Frascara, Karel van der Waarde, Malcolm Garrett in Karen Schriver. Govorili so o izboru, vizualizaciji, interpretaciji in sporočanju podatkov. Vsak predavatelj je zajel specifičen vidik informacijskega oblikovanja, vsem pa so skupne teme, da je informacijsko oblikovanje usmerjeno k potrebam ljudi, da je to pomembno za vedno več oblikovalcev vizualnih komunikacij, da se naslanja na teorijo, empirično raziskovanje in testiranje ter da se z njim izboljša predvsem komunikacija. 

Članke predavateljev lahko preberete v elektronski knjigi, ki si jo lahko brezplačno prenesete. Izšla je v slovenski in angleški ločeni izdaji.  (samostojna knjiga / ležeča postavitev).

Deli
Skip to content