Novica

Arhitekturni natečaj Spodnje Šlezije, Poljska: ZGRADIMO SOLIDARNO MESTO PRIHODNOSTI

12. 09. 2022

Novica

Arhitekturni natečaj Spodnje Šlezije, Poljska: ZGRADIMO SOLIDARNO MESTO PRIHODNOSTI

12. 09. 2022

Združenje poljskih arhitektov, podružnica Wrocław, razpisuje natečaj SOLIDARY CITY (SOLIDARNO MESTO), ki poteka v okviru Arhitekturnega festivala Spodnje Šlezije DoFA ’22.

 

KAKO VIDITE SOLIDARNO MESTO PRIHODNOSTI?

Izzivi s katerimi se soočajo sodobna mesta, ne pomenijo zgolj odzivanja na podnebne spremembe, temveč tudi na družbene probleme in neenakosti. Nihče med nami ni samozadosten, vsi smo odvisni drug od drugega, od zakonov narave, družbenih odnosov, medsebojnega razumevanja in podpore. Solidarnost v vseh ozirih bivanja je ključnega pomena za preživetje vsakega od nas. Solidarno mesto posameznikov ne deli na močnejše in šibkejše, solidarnost temelji na vzajemni skrbi in rasti v družbi. Solidarno mesto je občutljiv organizem in prostor sobivanja, ki nam vsem daje moč. Je vključujoč in interdisciplinaren prostor, namenjen življenju v skupnosti, ki skuša odgovarjati na okoljske in družbene izzive našega časa.

 

POŠLJITE SVOJO IDEJO IN PROJEKT!

Avtorji treh najboljših bodo povabljeni, da svoje projekte predstavijo na desetem arhitekturnem festivalu Spodnje Šlezije DoFA’22, na spletu, ali osebno 19. novembra 2022 na prireditvi v Wroclawu. Izbrana dela bodo nato predstavljena na razstavi v Muzeju arhitekture v Wrocławu v času trajanja festivala.

 

ZADNJI ROK ZA ODDAJO: 22.10.2022

OBJAVA REZULTATOV: 31.10.2022

 

VEČ INFORMACIJ O POGOJIH NATEČAJA

 

Kontakt: wroclaw@sarp.org.pl

Organizator natečaja: Združenje poljskih arhitektov, podružnica Wrocław

Deli
Skip to content