Novica

Sklad arhitekta Jožeta Plečnika razpisuje Plečnikove nagrade za leto 2023

19. 01. 2023

Novica

Sklad arhitekta Jožeta Plečnika razpisuje Plečnikove nagrade za leto 2023

19. 01. 2023

Plečnikove nagrade so osrednje javno priznanje avtorju za vrhunsko delo na področju arhitekture, urbanizma, krajinske arhitekture in oblikovanja interierja, nastalo v zadnjih treh koledarskih letih v Sloveniji ali na območju slovenskega kulturnega prostora. K sodelovanju so vabljeni arhitekti, krajinski arhitekti, prostorski načrtovalci, teoretiki, kritiki, publicisti, oblikovalci in drugi ustvarjalci, ki se ukvarjajo s praksami arhitekture in oblikovanja prostora.

 

KATEGORIJE

Sklad razpisuje Plečnikovo medaljo za arhitekturno realizacijo večjega merila, arhitekturno realizacijo manjšega merila, javni prostor, strokovno publicistiko in medaljo za bogatitev prostorske kulture. Žirija podeli izmed treh kategorij, arhitekturna realizacija večjega merila, arhitekturna realizacija manjšega merila in javni prostor, dve Plečnikovi medalji in eno Plečnikovo nagrado. V kategoriji, ki ji pripada delo, ki prejme Plečnikovo nagrado, se Plečnikove medalje ne podeli.

 

Razpis je odprt do 20.2.2023.

Vabljeni k prijavam preko E-prijavnice na spletni strani.

 

Plečnikovo nagrado in Plečnikove medalje za leto 2023 bo izbrala žirija, ki jo je imenovala Skupščina sklada in jo sestavljajo: Aljoša Dekleva, Matej Kučina, Meta Kutin, Anja Planišček in Špela Spanžel.

Deli
Skip to content