Življenje po Ikei

21. 4.—5. 6. 2016

Življenje po Ikei

21. 4.—5. 6. 2016

Razstava prevprašuje problematiko sodobnega oblikovanja domovanja. Novi predmeti so nastali kot predlog alternative za generičnost sodobne pohištvene industrije in skozi drugačen odnos naslavljajo aktualno potrebo po »specifičnem«, »posebnem«, »edinstvenem«.

Izvedbeni proces kot del končne oblike, uporaba nepričakovanih materialov in »tehnologij«, unikatnost ter ročno delo pomenijo alternative množični proizvodnji in ponudbi današnje pohištvene industrije. Uporabniška izkušnja presega standardne estetske in ergonomske kategorije – odnos osebe in objekta se približa animističnemu ritualu.

Na razstavi se predstavlja 9 oblikovalskih predmetov skupaj z delovnimi procesi, ki so vodili do njih. Objekti izhajajo iz vsakdanjih tem, ki so bile prisotne že pri primarnih človekovih bivališčih – to so delo, shranjevanje, ležanje, sedenje, osvetlitev in domači dekor.

Oblikovalski objekti so nastali v sklopu delavnice seminarja Perović na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani, novembra 2015.
 
Avtorji razstave: Vasa J. Perović, Anja Vidic, Jure Grohar
Sodelujejo: Marin Berović, Martina Mataija, Aljaž Rudolf, Eva Matijašević, Luka Peklaj, Mitja Šemrov, Urban Škof, Lavra Lipej, Gregor Siročič, Dan David Mrevlje Natlačen, Žan Šabeder, Vid Žnidaršič, Jan Žužek, Roberta Jurčić, Karin Rajh, Nikolaj Salaj, Lara Sedar, Kaja Stopar, Sabina Troha, Karla Ritoša, Lea Stipanič, Tina Leittinger

Razstava je del programa Projektni prostor. Sestavljajo ga manjše na letnem razpisu izbrane občasne razstave s krajšim časom trajanja, v zahodnem krilu Fužinskega gradu, ki so izvedene v koprodukciji z zainteresiranimi zunanjimi partnerji, ob upoštevanju kriterija skladnosti s področji dediščine arhitekture, oblikovanja in fotografije.

 

 

             

     

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

Spremljevalni program

Voden ogled
5.6. Ustvarjalci razstave
Ustvarjalnica
5.6. Wobbly!

 

Informacije

infobio(at)mao.si
01/ 54842 80/74

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content