Sočutje za prihodnost! Vsi smo samo potniki tega časa

31. 5.—1. 7. 2017

Sočutje za prihodnost! Vsi smo samo potniki tega časa

31. 5.—1. 7. 2017

Na OŠ Nove Fužine od septembra 2016 poteka mednarodni evropski projekt programa Erasmus+ z naslovom Get Moving! Take part in the Future, v katerem sodelujejo partnerji iz Portugalske, Španije, Poljske, Finske, Latvije in Slovenije.
Projekt temelji na informiranju, debatiranju in deljenju spoznanj ter na učinkovitih mehanizmih, ki sledijo trajnostnemu razvoju.

Od projekta, ki vključuje poleg aktivnega razmišljanja o temeljnih problemih, ki so del naše prihodnosti, tudi številne neformalne izobraževalne aktivnosti, konference, razstave, publikacije in prireditve, veliko pričakujemo, saj bo mladim omogočil razvijanje globljega zavedanja o naravi problemov, pred katerimi se bodo znašli v prihodnosti, ter jim omogočil aktivno udeležbo in vlogo v družbi.

Projekt bo prinesel nova spoznanja in prepričanja o tem, da moramo pri rešitvah, ki jih iščemo, nujno vključiti drug drugega in da lahko do rešitev pridemo le v globalnem kontekstu, v katerem je koncept evropskega državljanstva temeljnega pomena. Mladi bodo prek projektnega dela bolje razumeli svojo vlogo in učinke svojega delovanja v družbi ter posledično postali odgovorni pripadniki svoje in skupne prihodnosti.

Zgodba mednarodne razstave Sočutje za prihodnost! se je začela v učilnicah šestih evropskih šol, kjer so učenci na delavnicah delili svoja mnenja, iskali informacije in podajali pobude na temo migracij. Umetniške upodobitve njihovih spoznanj bodo razstavljene v času 2. mednarodnega projektnega srečanja Erasmus+ na OŠ Nove Fužine in v parku Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.

Več o BIO>>

 

Lokacija

Park gradu Fužine
MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

T: 01 5484 280/274
E: OŠ Nove Fužine
MAO

 

Povezava
https://bio.si/sl/program/razstave/3/socutje-za-prihodnost-vsi-smo-samo-potniki-tega-sveta/

Deli
Skip to content