Rusalca v odsevu

21. 9.—21. 10. 2017

Rusalca v odsevu

21. 9.—21. 10. 2017

Oblikovalski projekt je metaforični odsev raziskovalnega projekta RusaLCA, ki temelji na izboljšanju upravljanja vodnih virov, vse bolj ogroženih zaradi podnebnih sprememb, onesnaževanja in naraščanja prebivalstva. Na Zavodu za gradbeništvo Slovenije so skupaj s partnerji razvili metodo, ki po končanem postopku čiščenja vode v mali biološki čistilni napravi z nanotehnologijo poskrbi za dodatno čiščenje vode, z namenom njene ponovne uporabe, na primer v gospodarstvu in kmetijstvu. Tako se poraba pitne vode iz naravnih virov za te sekundarne potrebe precej zmanjša.

Na problem pitne vode so študenti oblikovanja tekstilij odgovorili na različne umetniške načine, s katerimi so prikazali čiščenje, zbiranje, shranjevanje in kroženje vode. Za ozaveščanje širše javnosti je bilo zanimivo vse v raziskovalnem procesu, tako postopki, materiali in orodja kot ključna vsebina – voda sama po sebi: kakšna je in zakaj sploh je.

Razstava je del spremljevalnega programa  25. bienala oblikovanja / BIO 25.

 

Lokacija

Galerija Mitnica
Snežniška 5
Ljubljana

 

Odprto

razstava na prostem

 

Informacije

infobio(at)mao.si
01/ 54842 80/74

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 

Organizacija

Naravoslovnotehniška fakulteta, Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje  – Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil
Zavod za gradbeništvo Slovenije

 

Povezava
https://bio.si/sl/program/razstave/27/rusalca-v-odsevu/

Deli
Skip to content