BIO 50: 3, 2, 1 … TEST

18. 9.—7. 12. 2014

BIO 50: 3, 2, 1 … TEST

18. 9.—7. 12. 2014

24. bienale oblikovanja (BIO)

V okviru eksperimentalne pobude 3, 2, 1 … TEST, ki zaznamuje BIO 50, 24. bienale oblikovanja v Ljubljani, se je skupina 120 mednarodnih oblikovalcev in multidisciplinarnih agentov šest mesecev ukvarjala z načrtovanjem možnih prihodnosti oblikovanja. V procesu sodelovanja so obdelovali enajst tematskih področij, ki zaznamujejo različne vidike vsakdanjega življenja.

Skupine so se ukvarjale z naslednjimi temami: Dostopno življenje, Spoznaj svojo hrano, Javna voda – javni prostor, Hoja po mestu, Skrite obrti, Sistemi mode, Hekanje gospodinjskih aparatov, Nanoturizem, Motorne enote, Opazovati vesolje in Oblikovanje življenja. Za vsako od teh tem so oblikovale projekte, ki se bodo izvajali v času trajanja bienala in tudi po njegovem zaključku.

BIO je bil ustanovljen leta 1964 kot prvi bienale industrijskega oblikovanja v Evropi. Ob svoji 50-letnici v letu 2014 se podaja na pot drzne preobrazbe iz tradicionalne razstave predmetov industrijskega oblikovanja v šestmesečni proces sodelovanja. Namen BIO 50 je krepitev lokalnih in mednarodnih oblikovalskih omrežij, iskanje alternativ za že uveljavljene sisteme s pomočjo oblikovanja ter ustvarjanje osnov za prožne strukture, ki se bodo lahko razvijale naprej tudi po zaključku bienala. S svojim eksperimentalnim pristopom in ambiciozno zastavljenimi cilji je BIO 50 postal študija možnih prihodnosti oblikovanja in oblikovalskih dogodkov v sodobnem svetu.

Glavna razstava BIO 50, poimenovana 3, 2, 1 … TEST, predstavlja proces sodelovanja in projekte, ki so jih razvile posamezne skupine. Poleg glavne razstave smo pripravili tudi retrospektivno razstavo Bienale (industrijskega) oblikovanja skozi petdeset let in živahen spremljevalni program dogodkov pod naslovom BIO 50: ZDAJ.

www.bio.si

 

 

Otvoritev

20.00 otvoritev in podelitev nagrad
18.00 predavanje in pogovor
več o otvoritvenemu dnevu

 

 

Lokacija

Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Galerija Jakopič
Moderna galerija

 

 

Informacije

www.bio.si
01 548 42 283
bio@mao.si
 

Organizacija

MAO

 

 

Povezava
http://bio.si/sl/

Deli
Skip to content