Novica

Public Space 2024

13. 03. 2024

Novica

Public Space 2024

13. 03. 2024

Razpis Public Space Prize 2024 je odprt za prijave!

 

Čas za registracijo del: 5. marec do 16. april 2024.

 

Evropska nagrada za ureditve urbanega javnega prostora Public Space razpisuje natečaj za arhitekturna dela na področju gradnje, obnove in oživljanja javnih prostorov v skupnostni rabi, izvedenih v obdobju 2022 do 2023.

 

Več o nagradi:

Evropsko nagrado za urbani javni prostor Public Space podeljuje CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), umetniško središče za raziskovanje mest in urbane kulture, ustanovljeno z namenom prepoznavanja in ozaveščanja vseh vrst arhitekturnih in oblikovalskih del za gradnjo, obnovo in preoblikovanje javnih prostorov v evropskih mestih.

 

CCCB že od leta 2000 išče in nagrajuje najboljše arhitekturne rešitve na področju ustvarjanja in prenove javnih prostorov evropskih mest v skupni rabi. Nagrada je častnega značaja, podeljuje se avtorjem del, izvedenih v 47 državah, ki sestavljajo Svet Evrope ter omogoča maksimalno prepoznavnost nagrajenih del v okviru mreže evropskih sodelavcev in partnerjev projekta. Nagrada ponuja edinstven pogled na kakovost življenja skupnosti v evropskih mestih in želi postati referenčni okvir za razpravo o izzivih življenja mestnega javnega prostora v sodelovanju s strokovnjaki ter arhitekturnimi, akademskimi in kulturnimi institucijami iz vse Evrope.

 

Razpis je odprt, brezplačen in poteka v dveh krogih. V prvem krogu bo žirija izbrala 25 del, ki bodo objavljena na spletni strani projekta ter bodo postala del spletnega arhiva CCCB. Med temi bo izbranih 5 finalistov, ki bodo javno predstavili svoja dela 28. oktobra 2024, končno odločitev bo žirija objavila 29. oktobra 2024.

 

V 24-letni zgodovini bienalnega natečaja Public Space se je za nagrado potegovalo 2.507 del iz 43 evropskih držav. Izbor 382 najboljših del iz vseh dosedanjih edicij je objavljen na spletni strani projekta (www.publicspace.org).

Deli
Skip to content