Novica

ICAM21

07. 09. 2022

Novica

ICAM21

07. 09. 2022

V Münchnu v Nemčiji bo od 6. do 11. septembra 2022 potekala konferenca ICAM21, ki jo gosti Arhitekturni muzej Tehnične univerze v Münchnu. V imenu  Muzeja za arhitekturo in oblikovanje iz Slovenije se bo konference udeležil direktor dr. Bogo Zupančič.

 

Konferenca bo letos posvečena zlasti razpravi o azijskih institucijah in načinih zbiranja arhitekturnega gradiva v Aziji, pomenu in vplivu dela arhitekturnih muzejev na stroko in prakso arhitekture, status ter vlogo avdiovizualnih posnetkov v arhitekturnih arhivih v kontekstu prepletanja različnih načinov raziskovanja in razstavljanja arhitekturnih načrtov in projektov.

 

Predavanja se bodo dotikala raznolikih tem tako v sklopu same arhitekturne stroke kot njenih interakcij s širšo skupnostjo v smislu populariziranja discipline in srečevanj z ljudmi – njenimi uporabniki. Arhitekturni centri: nemški Deutsches Architekturmuseum, belgijski Institut culturel d’architecture Wallonie-Bruxelles, danski Danish Architecture Center, nizozemski Het Nieuwe Instituut, portugalski Centro Cultural de Belém in kanadski Canadian Centre for Architecture bodo na konferenci predstavili kratke vizije svojega delovanja v prihodnosti.

 

V okviru programa konference je posebej izpostavljen sklop predavanj na temo načini raziskovanja v arhitekturnih inštitucijah ter pomen in vpliv arhitekturnih razstav v širši družbi, konferenca pa bo vključevala tudi vodene oglede muzejev in mest München, Ulm, Augsburg in Stuttgart. V Ulmu si bodo udeleženci ogledali tudi arhitekturno šolo Hochschule für Gestaltung Ulm.

Deli
Skip to content