Zvočni laboratorij – mini zatvoritev razstave

7. 12. 2014

Zvočni laboratorij – mini zatvoritev razstave

7. 12. 2014

Tema: Skrite obrti

Kamen že stoletja pomeni izziv za številne umetnike, predvsem kiparje. Iztrgan iz zemlje je osnovni material kamnosekov, material, ki je tudi ustvarjalce skupine Skrite obrti na BIO 50 spodbudil, da so ustvarili lastne zgodbe, spet drugi so izhajali iz povsem drugačnih materialov, bodisi reciklirane plastike bodisi odpadne kovine. Samo Kutin pa je človek, ki mu iz kamna uspe izvabiti čisto posebne zvoke ter iz različnih odpadnih materialov izdelati različna glasbila in zvočila.

Preizkusili se bomo v igranju na kamniti ksilofon ter izdelali lastna glasbila: balunofone, enostrunska brenkala, piskala, vreščala in še kaj, kar oddaja vsaj kakšen šum. Naš navdušujoči improvizirani orkester bo pospremil mini zatvoritev razstave.

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer otroci, stari od 5. do 12. let (mlajši v spremstvu staršev), skozi dialog in z zabavnimi didaktičnimi pripomočki spoznavajo teme z razstave, nato pa z novim znanjem in veliko domišljije ustvarijo lastne izdelke. Ustvarjalnice vodijo kustosi pedagogi v sodelovanju z udeleženci bienala, študenti umetnostne zgodovine ali arhitekti in oblikovalci.

 

Otvoritev

11.00

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

izobrazevanje(at)mao.si
01 5484 282/280

 

Organizacija

MAO

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/dogodki/22/2014-12-07/11-00/zvocni-laboratorij-mini-zatvoritev-razstave/

Deli
Skip to content