Zgodbe ljubljanskih gradov

1. 1. 2014—31. 12. 2016

Zgodbe ljubljanskih gradov

1. 1. 2014—31. 12. 2016

V decembru 2014 se je pričel projekt Zgodbe ljubljanskih gradov, ki povezuje štiri ljubljanske gradove – javne ustanove s področja kulturne dediščine: Ljubljanski grad, Fužinski grad (Muzej za arhitekturo in oblikovanje), Cekinov grad (Muzej novejše zgodovine Slovenije) in Grad Tivoli (MGLC).

Gradovi so prostori s posebno emotivno napetostjo. Predstavljajo neizmerno privlačnost za obiskovalce vseh slojev, starosti in narodnosti. V ljudeh netijo raziskovalni duh … poleg zgodb o skritih zakladih, podzemnih hodnikih, o grajskih stolpih in ječah, prebujajo tudi radovednost o novih vsebinah, ki danes bogatijo stare prostore.

Zgodbe ljubljanskih gradov ponujajo eno skupno vstopnico, ki omogoča ogled aktualnih vsebin na gradovih po znižani ceni*:

– Odrasli: 11,00 €
– Študenti, dijaki, upokojenci in skupine nad 15 oseb: 5,5 €
– Gibalno in senzorno ovirane osebe ter otroci do 7. leta v spremstvu staršev: brezplačno.
* Z vstopnico je možen ogled aktualnih vsebin gradov, veljavnost vstopnice tri dni. Nakup vstopnice je mogoč na prodajnih mestih posameznih gradov in TICih. 

Odkrijte preplet zgodovine in sodobnega!

Grad FužineMuzej za arhitekturo in oblikovanje
Grad Fužine je bil v 16. stoletju ena najrazkošnejših plemiških rezidenc na Slovenskem in pravo žarišče renesančne kulture. Od leta 1992 v gradu deluje Muzej za arhitekturo in oblikovanje.
Informacije: 01 548 42 80

Ljubljanski grad
Upravičeno se ponaša z nazivom »krona nad mestom«, saj že več kot pet stoletij soustvarja veduto slovenske prestolnice. Ko se danes s tirno vzpenjačo povzpnete na grajski grič, v atraktivno prenovljenih grajskih prostorih naletite na raznoliko kulturno vsebino.
Informacije: 01 306 42 93

Grad Tivoli Mednarodni grafični likovni center
»Najlepši kraj ljubljanski« (kot so časopisi poročali že leta 1860) je zdajšnjo podobo pridobil v 18. stoletju, Mednarodni grafični likovni center pa se v njem naseli v poznih osemdesetih prejšnjega stoletja.
nformacije: 01 2413 818/800

Cekinov gradMuzej novejše zgodovine Slovenije
Baročni dvorec je v svoji zgodovini gostil številne lastnike; eden od njih je tudi »zakrivil« zveneče ime gradu. Po drugi svetovni vojni je v njem prostore dobil Muzej narodne osvoboditve – zdajšnji Muzej novejše zgodovine Slovenije
Informacije: 01 300 96 33

Partnerja projekta sta Turizem Ljubljana in DPG (distribucija).

 

Informacije

Informacije o predstavitvi in programu sodelujočih gradov – ustanov so na voljo na spletnih straneh ustanov in v posebnih zloženkah Zgodbe ljubljanskih gradov v slovenskem in angleškem jeziku, na voljo na info točkah po Ljubljani in Sloveniji.

 

Organizacija

Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Ljubljanski grad
Muzej novejše zgodovine Slovenije
MGLC

Deli
Skip to content