Predstavitev instalacije Mere udobja

Vodstvo / naslednji dogodek: 14. 11. 2021 / 12:00

Predstavitev instalacije Mere udobja

Vodstvo / naslednji dogodek: 14. 11. 2021 / 12:00

Omejitev na domači prostor je v preteklem letu prinesla nov način dela, druženja in organizacije družinskega življenja, ki so zahtevale svojevrstne prostorske prilagoditve. V številnih, na videz udobnih domovih, se je to izkazalo za nemogočo nalogo, nove prostorske zahteve pa so razkrile tudi vse poprej skrite napake pri zasnovi obstoječih prostorov.

Čeprav v interierju preživimo večino svojega časa, pa je ta redko obravnavan kot predmet tehtnega strokovnega diskurza. Interier kot predmet sistematičnega raziskovanja in ovrednotenja prvič pri nas v večjem obsegu obravnava razstava Svet znotraj: oblikovanje modernih interierjev 1930–danes, ki interierja ne omejuje na opremljanje prostora, ampak ga vzpostavlja kot sestavni del arhitekture in družbe. S podobnimi vprašanji pa se pri svoji praksi že desetletje ukvarja Tina Rugelj, arhitektka in notranja oblikovalka, ki se v slovenskem in tujem prostoru vse bolj uveljavlja tudi kot oblikovalka pohištva.

Tako se je porodila ideja, da obletnico svojega delovanja obeleži s praktičnim prenosom znanja na generacijo mladih arhitektov, ki se s prvimi oblikovalskimi in arhitekturnimi izzivi šele srečujejo. V okviru delavnice Mere udobja, ki je potekala v sodelovanju s študenti Fakultete za arhitekturo v Ljubljani v somentorstvu s profesorico Anjo Planišček, je nastala unikatna lesena inštalacija, ki obiskovalcem omogoča, da lažje razumejo oblikovalske rešitve.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na vodenih ogledih makete ter sami preizkusite najpomembnejša prostorska razmerja v domu.

Vodita: Zala Koščak (14. in 20. november) in Urška Šrap (28. november)

 

Tridimenzionalna lesena maketa v naravni velikosti bo v MAO razstavljena med 14. oktobrom in 31. januarjem 2021.

Deli
Skip to content