Ustvarjalni delavnici ob Maratonskem vodenem ogledu: S kolesom od MAO do Palače Cukrarna

Delavnica / 18. 9. 2022 / 14:00

Ustvarjalni delavnici ob Maratonskem vodenem ogledu: S kolesom od MAO do Palače Cukrarna

Delavnica / 18. 9. 2022 / 14:00

V času vodenih ogledov na dogodku Maratonski voden ogled: S kolesom od MAO do Palače  Cukrarna, bo na obeh lokacijah poskrbljeno tudi za mlade obiskovalce, ki bodo deležni posebej zanimivega vodstva in bodo lahko ob razstavah tudi ustvarjali. Primerno za otroke od 5. do 12. leta starosti.

 

14.00       Ustvarjalna delavnica v MAO:

Moje Fužine brez avtomobila

Sprehodili se bomo po soseski Nove Fužine in s kredami označili površine, ki so namenjene avtomobilom in površine, ki so namenjene sprehajalcem, rekreaciji in naravi. Otroci se bodo preizkusili v vlogi urbanistov in mestnih načrtovalcev. Ogledali si bomo zemljevid naselja in ga preoblikovali po lastnih željah in domišljiji.  Na razstavi bomo označili kako smo prišli do muzeja in se pogovorili o vplivih na okolje, ki jih imajo različna prevozna sredstva.

 

16.00       Ustvarjalna delavnica pred Palačo Cukrarna:

Mesto mojih sanj

Ustvarjali bomo z Lego kockami. Izdelali bomo maketo mesta in se spoznali z delom arhitektov in urbanistov, ki načrtujejo prebivalcem prijazno mesto. Pogovarjali se bomo kaj vse v mestu potrebujemo, da lahko v njem živimo in poleg stavb načrtovali tudi varne sprehajalne in kolesarske poti, javne površine in za življenje potrebno infrastrukturo, kot so šole, vrtci, bolnice, trgovine, avtobusne in železniške postaje, pošte in lekarne.

 

Prijave: izobrazevanje@mao.si

 

Prost vstop za vse, ki pridete brez avtomobila. Pridite s kolesi!

Dogodek je pripravljen v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Moste in je del programa Evropskega tedna mobilnosti.

 

Deli
Skip to content