Tektonika v arhitekturi: Frampton – Semper – Boetticher

9. 10. 2014

Tektonika v arhitekturi: Frampton – Semper – Boetticher

9. 10. 2014

Vabimo vas na predstavitev prve knjige v novi knjižni zbirki TPA – Teoretska praksa arhitekture z naslovom Tektonika v arhitekturi: Frampton – Semper – Bötticher. Uvodne predstavitve bodo imeli arhitektka Petra Čeferin, arhitekt Peter Gabrijelčič in filozof Rado Riha. Predstavitev bo potekala v Atriju ZRC, Novi trg 2 v Ljubljani.

Knjižna zbirka TPA, ki jo skupaj izdajata Filozofski inštitut ZRC SAZU in Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, je namenjena razvijanju področja arhitekturne teorije. V zbirki bomo objavljali prevode temeljnih teoretskih besedil arhitekture in izvirnih del arhitekturne teorije, ki jim je skupno, da nosijo v sebi odgovore na aktualne probleme arhitekture. Zbirka ima dve izhodišči. Prvo je, da arhitektura danes obstaja in deluje v različnih pojavnih oblikah, ki jih ni več mogoče zajeti s klasično dvojico teorije in prakse. Drugo pa je, da je danes za arhitekturo bistvena njena povezanost z drugimi miselnimi polji, predvsem s filozofijo. Z uresničevanjem obeh izhodišč želi zbirka prispevati tudi k vidnejši prisotnosti arhitekture v javnem prostoru.

Izdajo prve knjige so podprli: GH Holding d.d., Riko d.o.o. in Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

 

Lokacija

Atrij ZRC
Novi trg 2
Ljubljana

 

Vstopnina

brezplačno

 

Organizacija

Knjigarna Azil
MAO
Finančna podpora: JAK

Deli
Skip to content