Svetovni dan voda: Živeti z vodo

22. 3. 2019

Svetovni dan voda: Živeti z vodo

22. 3. 2019

Kakšne prostore danes oblikujemo in gradimo v naši krajini, ki jo zaznamuje voda? Kakšne nove pristope in metode so arhitekti in krajinski arhitekti uspeli plasirati skozi svoje projekte v zadnjih letih in kaj zanimivega načrtujejo v bližnji prihodnosti?
Na zaključni konferenci projekta Živeti z vodo, ki jo MAO organizira na Svetovni dan voda bomo pregledali nedavne in nove projekte arhitektov in krajinskih arhitektov, da bi preverili, na kakšen način povezujejo vodo in življenjski prostor ter kakšne izzive v povezavi z vodo v naseljenih območjih vidijo v prihodnosti.

14.30 registracija

15.00  Živeti z vodo, zaključna konferenca

15.00 Maja Simoneti in Urška Kranjc
Maja Simoneti in Urška Kranjc bosta prikazali več projektov skupine krajinskih arhitektov v podjetju LUZ na južnem robu Ljubljane.

15.10 Jelka Hudoklin
Jelka Hudoklin bo povedala nekaj o širših prostorsko okoljskih razsežnostih načrtovanja hidroelektrarne v Brežicah.

15.20 Ana Kučan
Ana Kučan bo predstavila, kako so se pri načrtovanju Nordijskega centra v Planici spoprijeli s hudournikom, ki prečka skakalno areno.

15.30 Medprostor
Rok Žnidaršič, Medprostor, bo predstavil projekta družinski park Muste in Študijo plovnosti reke Ljubljanice, ki je leta 2017 prejela Zlati svinčnik s področja prostorskega načrtovanja.

15.40 Atelje Ostan Pavlin
Aleksander S. Ostan, Atelje Ostan Pavlin, bo spregovoril o projektu Interpretacijski center Ig, kjer si bomo v prihodnosti lahko ogledali dediščino kolišč na Ljubljanskem barju, vpisanih na svetovni seznam dediščine pri Unescu.

15.50 razprava

16.30 odmor za kavo

17.00 Moja reka praznuje, Praznovanje reke Ljubljanice
Svetovni dan voda 22. marca poteka v znamenju povezovanja. Reka namreč povezuje Barje in mesto, povezuje sedanjost in preteklost in povezuje številne raziskovalce, ki jo proučujejo. Le dobro poznavanja reke omogoča kvalitetno življenje v in ob njej. V okviru Moja reka praznuje, Praznovanje reke Ljubljanice bodo reko predstavili gradbenik, biolog in arheolog. Prisluhnili bomo predstavitvi projekta Ljubljanica povezuje, predstavitvi kralja voda, sulca, in spoznavali reko Ljubljanico kot kulturni spomenik državnega pomena. Za kulturne vložke na prireditvi pa bodo poskrbeli učenci Osnovne šole Dr. Ivana Korošca Borovnica.

Sodelujejo: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, Zavod za ribištvo Slovenije, Razstavišče Moja Ljubljanica, Občina Borovnica, Osnovna šola Dr. Ivana Korošca Borovnica in MAO

19.00  pogostitev

           

 

 

Vstopnina

brezplačno

Vstop na konferenco možen kadarkoli v času samega trajanja. Prijave niso potrebne.

 

Informacije

Več o razstavi>>

infobio(at)mao.si
01/ 548 42 74

Pridržujemo si pravico do spremembe programa!

 

Organizacija

Razstavišče Moja Ljubljanica
Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje
Občina Borovnica
MAO

Deli
Skip to content