Sodelovanje, avtorstvo, odprti sistemi

16. 10. 2014

Sodelovanje, avtorstvo, odprti sistemi

16. 10. 2014

Odprta ustvarjalnost: modnost ali prihodnost?

Načrt, izdelan na odprtokodnem programu. Objekt, izdelan na 3d tiskalniku, ki je sestavljen iz delčkov, stiskanih na drugem 3d tiskalniku. Objekt, ki šele v kombinaciji z drugimi objekti dobi funkcijo. Številne funkcije, ki jo kombinacije objektov omogočajo in ki se rojevajo šele v prihodnosti z raznolikimi potrebami in vizijami najrazličnejših uporabnikov.

Je odprta ustvarjalnost zgolj igračkanje velikih otrok ali že živimo revolucijo produkcije? Kje in na kakšen način je v tem kontekstu oblikovalska ter arhitekturna stroka in praksa? Kakšne so priložnosti in pasti odprtega ustvarjanja?

O tem in še o marsičem bomo na okrogli mizi spregovorili:
– dr. Maja Bogataj Jančič, ustanoviteljica IPI, Inštituta za intelektualno lastnino, ki je med drugim vodila projekt Creative Commons Slovenija,
– industrijski oblikovalec Tilen Sepič, ki je na BIO50 mentoriral skupino Hekanje gospodinjskih aparatov in je tudi soustanovitelj Poligon Maker Lab-a, ter
– predsednik Piratske stranke Slovenije Rok Deželak, v preteklosti tudi član glasbenega kolektiva The Stroj (danes Stroj Machine), kjer je spoznaval in dodeloval koncepte ponovne rabe stvari v namene umetniškega ustvarjanja.

Okroglo mizo bo vodila Eva Perčič, neodvisna raziskovalka novih ekonomskih modelov in kreativnih skupnosti ter soustanoviteljica iniciativ Slovenia Coworking in Slovenia Crowdfunding ter kreativnega centra Poligon.

Debate BIO so serija dogodkov – predavanj, pogovorov in predstavitev, ki z različnih vidikov obravnavajo vsebino bienala in aktualne, pomembne teme s področja oblikovanja vsakdanjega življenja in za vsakdanje življenje.

 

Otvoritev

Debata je bila prestavljena z 9. 10. na 16. 10. 2014.

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

01 5484 270/280
bio(at)mao.si
www.bio.si

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/dogodki/107/2014-10-16/18-00/sodelovanje-avtorstvo-odprti-sistemi/

Deli
Skip to content