SKLJ14

3. 10. 2014

SKLJ14

3. 10. 2014

Dogodek SKLJ14 je sestavljen iz dveh delov, ki povezujeta Galerijo MKD, Mestno kreativno mrežo CCN iz Skopja in iniciativo za javni prostor ProstoRož. V prvem delu (3. 10.) se bosta odvila predavanje in debata o tematikah javnega prostora, v drugem delu (4. 10.), na kulinarično obarvanem dogodku, pa bodo člani Makedonskega kulturnega društva v sodelovanju z ProstoRožom na prostem pekli paprike za pripravo tradicionalnega makedonskega ajvarja in tako predstavili javni ritual z makedonskih ulic.

Projekt SKLJ14 je nadaljevanje dogodka Skopje Creative Hub 2014, ki se je avgusta 2014 odvil v Skopju v organizaciji CCN in na katerem je sodelovalo tudi kulturno društvo ProstoRož. Tako v Skopju kot v nadaljevanju v Ljubljani bo v središču tematika degradacije javnega prostora, ki jo je mogoče opaziti v različnih okoljih. Izmenjava izkušenj, h kateri stremimo, se bo zgodila s predavanjem in pogovorom, kjer bodo predstavljeni projekti detekcije in reinterpretacije degradiranega javnega prostora v Skopju, ki so se odvili v okviru projekta Skopje Creative Hub 2014. Predstavitvi bo sledil pogovor o izkušnjah tovrstne dobre prakse v slovenskem prostoru.

Naslednji dan bo logika obrnjena, slovenski javnosti bo predstavljena izkušnja dobre prakse tradicionalno bogatega življenja na ulici v Makedoniji. Ta del se bo odvil v sodelovanju z iniciativo Prostorož, ki bo sočasno organizirala dogodek v Ljubljani – Dan odprtih prostorov – posvečen alternativnim prostorskim praksam. Na tem dogodku bodo člani Makedonskega kulturnega društva v sodelovanju z iniciativo ProstoRož na prostem pekli paprike za pripravo tradicionalnega makedonskega ajvarja in s tem performansom predstavili javni ritual, ki vsako leto poteka na ulicah po Makedoniji in je del življenja na prostem. Dogodek se bo odvil ob 15. uri na gradbišču za Tobačno.

 

 

Lokacija

Galerija MKD Makedonija
Masarykova 24
Ljubljana

 

Informacije

www.mkdmakedonija.si

 

Organizacija

Galerija MKD (Makedonsko kulturno društvo)
Mestna kreativna mreža CCN iz Skopja v Makedoniji
iniciativa za javni prostor ProstoRož

Dogodek je del spremljevalnega programa BIO  50: ZDAJ.

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/dogodki/112/2014-10-03/19-00/sklj14/

Deli
Skip to content