Situla

16. 5. 2013

Situla

16. 5. 2013

Vabimo vas na ogled poslovno stanovanjskega objekta Situla v nastajanju. Stolpnico nam bosta predstavila arhitekt Andrej Ukmar, predstavnik arhitekturnega biroja Bevk Perović Arhitekti, in vodja projekta arhitekt Igor Jurančič.

Sporočamo, da so vsa mesta že zasedena.

Ogled je omejen na 20 oseb v skupini (zaradi omejenega dostopa). Prijave zbiramo na izobrazevanje@mao.si‘>izobrazevanje@mao.si’>izobrazevanje@mao.si. V primeru povečanega zanimanja bomo ogled ponovili.

Kompleks Situla, Ljubljana
Nov stanovanjsko, nakupovalni in poslovni kompleks na Vilharjevi cesti je del preureditvenega načrta območja železniške postaje v Ljubljani in je največji urbani prenovitveni projekt v Sloveniji. Kompleks Situla je prva stavba, ki naj bi bila zgrajena znotraj novega urbanističnega načrta, vsebuje raznolike nastanitvene tipologije s spremljevalnimi nakupovalnimi in poslovnimi programi v spodnjih nadstropjih. Postavljen je na obsežen petnadstropni podzemni parkirni prostor, ki v celoti obsega skoraj 80.000 m2.
V skladu z urbanističnim načrtom, ki predpisuje natančen obseg celotnega kompleksa – z dvonadstropnim javnim programom, 8 nadstropji stanovanjskega jedra in 20 nadstropni nebotičnik – poskušajo v ideji projekta poenotiti vse raznolike programske in volumetrične zahteve, z uporabo enotnega materiala v barvi bakreno/bronzne perforirane “kože”.
Ob izpostavitvi poslovnih in nakupovalnih prostorov je vodilo projekta ustvariti raznolikost bivanjskih možnosti od hiš z notranjim vrtom do podstrešnih loftov in standardnih apartmajskih enot znotraj 8 nadstropnega jedra kot tudi v spodnjih nadstropjih stolpnice. Kvaliteta in velikost stanovanjskih enot z višino stavbe raste od večjih apartmajev do dupleksov ter kulminira v dveh večjih penthausih na najvišjem nivoju stolpnice. Vsa stanovanja so v celoti zastekljena, odstirajo poglede proti mestnemu središču in goram, ki obdajajo Ljubljano. Ovita so s podaljšanim trakom teras, ki enotam omogočajo polno odprtost proti zunanjosti.
Celoten bakreno/bronasti barvni ovoj, sestavljen iz perforiranih premičnih aluminijskih plošč, mestu odseva vedno spreminjajočo se, vendar poenoteno pojavnost večnamenskega kompleksa.

Bevk Perović Arhitekti

Arhitekturni biro sta leta 1997 ustanovila arhitekta Matija Bevk in Vasa J. Perović. Matija Bevk, rojen leta 1972 v Ljubljani, je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani leta 1999. Vasa J. Perović, rojen leta 1965 v Beogradu, je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Beogradu leta 1992, dve leti kasneje pa je na amsterdamskem inštitutu za arhitekturo Berlage pridobil še magistrski naziv. Oba arhitekta sta bila kot gostujoča predavatelja povabljena na različne šole za arhitekturo. Za svoje arhitekturne projekte, ki so bili razstavljeni tako na slovenskih kot tudi na tujih razstavah ter objavljeni v različnih strokovnih revijah in knjigah, sta prejela številna slovenska in mednarodna priznanja ter nagrade. Najprestižnejša med njimi je nagrada za sodobno arhitekturo Mies van der Rohe 2007 za obetavne arhitekte, ki jo podeljuje Evropska skupnost.

 

Otvoritev

Pričetek: ob 17.00

 

Vstopnina

Brezplačno.
Obvezne so prijave: izobrazevanje@mao.si.

 

Informacije

izobrazevanje@mao.si
01 5484 286/280

Deli
Skip to content