Sadar Vuga: A Review

1. 12. 2011

Sadar Vuga: A Review

1. 12. 2011

V mesecu novembru mineva petnajst let od ustanovitve arhitekturnega biroja Sadar + Vuga. Ob tej priložnosti je založba Hatje Cantz izdala monografijo Sadar + Vuga: A Review.

Odlično uredniško delo sta opravila Ilka in Andreas Ruby, ki že v uvodu naredita presek skozi 15-letno zgodovino biroja, neozirajoč se toliko na posamezne projekte, pač pa predvsem na ideje, težnje, vplive, dileme in drugo, kar je biro vodilo in na njega vplivalo v zadnji dekadi in pol. A Review je osrednji del knjige, in ni nič drugega, kot prepis pogovora urednikov in petih arhitektov (Simon Hartmann, Mark Lee, Jörg Leeser, Jacob van Rijs in Philip Ursprung), ki so z nenavadno mešanico kritike in empatije pod okriljem MAO aprila letos razpravljali o arhitekturi Sadar + Vuga. Knjiga ponuja še nov pogled na 18 izbranih projektov iz obdobja 1996 – 2011 in sekvenco, skrben izbor serije fotografij, ki je voden pregled skozi arhitekturno vesolje Sadar + Vuga.

Na predstavitvi knjige in pogovoru bodo sodelovali Andreas Ruby, urednik, Jurij Sadar in Boštjan Vuga. Pogovor bo moderirala Maja Vardjan. Potekal bo v angleškem jeziku.

 

Otvoritev

Pričetek: ob 19.00

 

Informacije

MAO, mao@mao.si, T: 01 5484 280

Deli
Skip to content