Raziskujemo javni prostor Fužin

6. 11. 2014

Raziskujemo javni prostor Fužin

6. 11. 2014

Tehniški dan za tretjo triado osnovnošolcev bo učence postavil v vlogo prostorskih načrtovalcev. Skozi raziskovanje stanja in rabe prostora bodo razmišljali, kako deluje javni prostor Fužin, komu je namenjen in kako bi ga lahko deloval.

Tehniški dan je namenjen razvoju veščin za sodelovanje v urejanju prostora. Sposobnost posameznika za sodelovanje, izražanje stališč ter oblikovanje in usklajevanje predlogov lahko pomembno prispeva k realizaciji in kakovosti rešitev v prostoru. Posebej pomembna je v urejanju javnega prostora.

Program bo potekal v sodelovanju s skupino učencev, ki bodo že prej, na jesenskih delavnicah, raziskovali javni prostor Fužin, proučevali uporabnike in razmere v javnem prostoru, razpravljali o problemih in novih programih in skupaj izdelali spoznavni zemljevid Fužin. Svoje novo pridobljeno znanje o urejanju javnega prostora, o usklajevanju potreb različnih uporabnikov v prostoru ter o možnostih za razvoj novih dejavnosti v javnem prostoru bodo skupaj z mentorji delili s sošolci.

Pripravili: Osnovna šola Nove Fužine, Inštitut za politike prostora in Muzej za arhitekturo in oblikovanje.

Delavnice so del evropskega projekta “Mesto Evropa”.

Zloženka

Javni prostor Fužin

 

Organizacija

Osnovna šola Nove Fužine
Inštitut za politike prostora
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Deli
Skip to content