Profesionalizem / amaterizem

27. 11. 2014

Profesionalizem / amaterizem

27. 11. 2014

Je vsak oblikovalec?

V dobi informacij je tema profesionalizma in amaterizma izjemnega pomena. Ta nova revolucija v industriji medsebojno spodbuja širjenje informacij in znanja. Vendar, kako je ta proizvodnja regulirana? Če so vsi prispevki veljavni, potreba po hierarhiji nima pomena. Z mejami v posameznih poklicih, ki jih ponekod skorajda ni več, in uspešno interdisciplinarno prakso je definicija poklica oblikovalcev hkrati kompleksna in nejasna. Pod najrazličnejšimi vplivi se oblikovalci v današnji družbi preizprašujejo o svoji vlogi. Debata se bo predvsem osredotočila na proizvodnjo in dobavo nekaterih najbolj razširjenih vsakdanjih predmetov: gospodinjskih aparatov in oblačil.

Na debati bodo sodelovali:

  • Ana Malalan, ustanoviteljica Anselme, izdelovalnice vsega (ne)mogočega, avtorica priročnika Superkrojenje, laborant na SŠ za oblikovanje in fotografijo.
  • Nataša Muševič, članica skupine Hekanje gospodinjskih aparatov na BIO 50, intermedijska umetnica, producentka elektronske glasbe, skladateljica in pevka.
  • Miha in Dijana Rolc, oblikovalca in ustanovitelja slovenske blagovne znamke nogavic Zulu Zion, ki je letos uspešno prejela sredstva za zagon nogavic kot prvi domači modni projekt na Kickstarterju.

Debato bosta moderirala Eugenia Morpurgo in Evan Frankel, mentorja skupine Sistem mode na BIO 50.
Potekala bo v angleškem jeziku.

Debate BIO so serija dogodkov – predavanj, pogovorov in predstavitev, ki z različnih vidikov obravnavajo vsebino bienala in aktualne, pomembne teme s področja oblikovanja vsakdanjega življenja in za vsakdanje življenje.
 

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2
Ljubljana

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

01 5484 270/280
bio(at)mao.si
www.bio.si

 

Organizacija

MAO

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/dogodki/116/2014-11-27/18-00/profesionalizem-amaterizem/

Deli
Skip to content