Predavanja: Zorec, Kučan, Vuga

26. 1. 2012

Predavanja: Zorec, Kučan, Vuga

26. 1. 2012

Program Plečnik 2.0 je serija dogodkov, ki bodo potekali v MAO v letu 2012 ob 140. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika. Plečnik 2.0 bo serija vodenih ogledov po Plečnikovih hišah, predavanj v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje in drugih različnih dogodkov, katerih skupni imenovalec bo živo vključevanje uporabnikov v interpretacijo Plečnika kot osebnosti in njegove zapuščine, ki ni le arhitekturna temveč zadeva širšo kulturo. Plečnik 2.0 predstavlja izmenjavo informacij med udeleženci, interoperabilnost in na obiskovalce osredotočen program. S programom Plečnik 2.0 MAO ponuja uporabnikom in obiskovalcem, da sami postanjejo aktivni sodelavci in ustvarjajo vsebine in dogodke, povezane s Plečnikom in Plečnikovo arhitekturo.

V četrtek 26. januarja 2012 bo v MAO potekal prvi blok predavanj znotraj programa Plečnik 2.0, ki ga bodo izvedli arhitekti in prostorski načrtovalci. Namen predavanj je vzpostaviti odnos med Plečnikovo arhitekturo in sodobnimi praksami produkcije prostora, med sodobno arhitekturo in sodobno krajinsko arhitekturo. V svojih predstavitvah bodo arhitektka Maruša Zorec, krajinska arhitektka Ana Kučan in arhitekt Boštjan Vuga Plečnikovo arhitekturo izpostavili kot nabor brezčasnih konceptov in orodij za ustvarjanje v današnjem času in v prihodnosti. Kako pogosto ali kako poredko je Plečnikova arhitektura prisotna v podzavesti in pri vsakdanjem delu sodobih arhitektov? V kakšni meri določa razmišljanje načrtovalcev? V čem se skrivata njena brezčasna moč in navdih?

Po predavanjih si bomo ogledali umetniško instalacijo 3D mapiranja, ki jo je pripravila kulturno umetniška skupina INDIGOTM Avantgarde, in se na koncu ogreli s Plečnikovim čajem, ki ga po originalnem receptu mešajo v društvu Gallus Bartholomaeus iz Šentjerneja, odkoder je bila doma arhitektova gospodinja.

Program
Predavanja: Maruša Zorec, Boštjan Vuga, Ana Kučan
Hiša št. 1, audio vizualna instalacija – 3 D mapiranje
Predstavitev in pokušina Plečnikovega čaja

 

Otvoritev

Pričetek: ob 19.00

 

Informacije

Povezani dogodki
Hiša št. 1

Deli
Skip to content