Predavanja: Hampson, Ettlinger

17. 5. 2012

Predavanja: Hampson, Ettlinger

17. 5. 2012

Na predvečer mednarodnega muzejskega dne bo 17. maja 2012 v MAO potekal tretji sklop predavanj v okviru programa Plečnik 2.0. O Plečnikovi arhitekturi bosta spregovorila direktor British Councila v Sloveniji James Hampson in profesor ter raziskovalec medijske teorije in virtualne arhitekture na ljubljanski fakulteti za arhitekturo Or Ettlinger.

V svojih predstavitvah bosta Plečnikovo arhitekturo izpostavila skozi osebno prizmo v Ljubljani živečih prišlekov, izven že uveljavljenega védenja o Plečnikovem delu. Kako vidi Plečnikovo Ljubljano neizurjeno oko in kako se arhitekturno oko spogleduje s piedestalom Jožeta Plečnika?

Predavanji bosta potekali v angleškem jeziku.

Predavanja
James Hampson: Plečnik’s Ljubljana – what does the untrained eye see? / Plečnikova Ljubljana – kako vidi neizurjeno oko?
James Hampson je od septembra 2010 direktor British Councila v Sloveniji. V času, ko je deloval na sedežu organizacije British Councila v Londonu, je vodil Urad glavnega izvršilnega direktorja in predsednika, pred tem pa je bil zasebni sekretar predsednika British Councila Lorda Kinnocka. Imel je vrsto pomembnih vlog v oblikovanju strategije, vključno s tem, da je napisal predlog British Councila britanski vladi ob zadnji celotni reviziji proračuna.

Or Ettlinger: In search of the Plečnik code. / V iskanju Plečnikove kode.
Dr. Or Ettlinger je vizualni umetnik, docent in raziskovalec teorije medijev in virtualne arhitekture na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Njegovo raziskovanje virtualne arhitekture in virtualnega prostora povezuje formalno izobrazbo in poklicne izkušnje v številnih disciplinah, iz katerih izvirata ti porajajoči se polji. Petnajstletno potovanje ga je vodilo od arhitekture do računalništva, od industrijskega oblikovanja do informacijskega oblikovanja, od tradicionalnega risanja do digitalnega upodabljanja, od umetnostne zgodovine do teorije o medijih.

Program Plečnik 2.0 je serija dogodkov, ki potekajo v MAO v letu 2012 ob 140. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika in predstavlja izmenjavo informacij med udeleženci, interoperabilnost in na obiskovalce osredotočen program. S programom Plečnik 2.0 MAO ponuja uporabnikom in obiskovalcem, da sami postanejo aktivni sodelavci in ustvarjajo vsebine in dogodke, povezane s Plečnikom in Plečnikovo arhitekturo.

Na mednarodni muzejski dan v petek, 18. maja 2012, bo vstop v Muzej za arhitekturo in oblikovanje brezplačen.

 

Otvoritev

Pričetek: ob 18.00

 

Informacije

Povezani dogodki
Program Plečnik 2.0

Deli
Skip to content