Potujoča zakladnica zgodb: Razvoj modela družbeno ozaveščenega post-muzeja v kontekstu dolgoživosti

7. 12. 2023 / 14:00

Potujoča zakladnica zgodb: Razvoj modela družbeno ozaveščenega post-muzeja v kontekstu dolgoživosti

7. 12. 2023 / 14:00

Vljudno vabljeni na predstavitev in delno simulacijo projekta socialne inovacije »Potujoča zakladnica zgodb: Razvoj modela družbeno ozaveščenega post-muzeja v kontekstu dolgoživosti« študentov Filozofske fakultete, ki je nastala v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje ter Centrom aktivnosti Fužine.

 

V sodobni dobi digitalizacije in t.i. epidemije osamljenosti se vedno hitreje izgubljajo vsakdanja znanja in zgodbe, ki jih vsi nosimo v sebi kot posamezniki, in predstavljajo nesnovno kulturno dediščino časa in prostora v katerem živimo. Študentje FF jo želijo s pomočjo metode pripovedovanja zgodb (story-telling) zaščiti in ohraniti za prihodnje rodove.

 

Po različnih koncih Slovenije organizirajo t.i. »mobilne muzeje«, ki bodo v vsaki skupnosti posebej povabili in povezali njene člane skozi njihove življenjske pripovedi ter zapise. Na takšen način si želijo zbrati, ohraniti ter oživljati znanja in zgodbe, ki sestavljajo nesnovno kulturno dediščino v našem prostoru.

 

Predstavitev je namenjena ljubiteljem kulturne dediščine, organizacijam in posameznikom, ki jih področje zanima in vsem, ki delujejo na področju medgeneracijskega povezovanja.

Deli
Skip to content