Pop-Upstart: Displej (Agencija ustvarjalcev Umer)

20. 2.—21. 2. 2020

Pop-Upstart: Displej (Agencija ustvarjalcev Umer)

20. 2.—21. 2. 2020

Novo sezono pop-up prodajnih dogodkov v Projektni pisarni Centra za kreativnost odpiramo z naborom ilustratorjev in fotografov, ki svoje polje ustvarjanja zaznamujejo z različnimi slogi in pristopi in delujejo v okviru galerije Displej, ki je projekt Agencije ustvarjalcev Umer.

Displej je ustanovljen v želji, da bi javnosti predstavil dela nadarjenih ilustratorjev in fotografov v vsem dostopnem formatu. Vsa dela so izbrana z mislijo na kakovost, z občutkom za tok časa in umetniški potencial. Predstavili se bodo:

MOJCA KRAJNC
V delih ilustratorke in slikarke Mojce Krajnc prevladujejo močne barve ter čiste ploskve. Navdihujejo jo moda, življenjski stil, interjer, portreti, dizajn – skratka, same lepe stvari.
 
DEJAN KRALJ
Ilustrator in animator Dejan Kralj najraje ustvarja digitalne ilustracije. Njegov slog, ki ga definirajo ostri robovi, omejena barvna paleta in simetrija, se ves čas razvija.
 
GAŠPER KRAJNC
Striporisec Gašper Krajnc je strip in ljubezen do njegovega ustvarjanja spoznal precej pozno, vendar si zdaj ne predstavlja, da bi počel karkoli drugega. Navdušuje ga dejstvo, da lahko s stripom pripoveduješ realistične zgodbe, nizaš prizore in drobce vsakdanjega življenja.
 
BOJANA DIMITROVSKI
Akademska slikarka in ilustratorka Bojana Dimitrovski, dobitnica priznanja Hinka Smrekarja na Slovenskem bienalu ilustracij 2019, najraje ustvarja z akvareli, akrilnimi barvami in črnilom. Otroci jo dobro poznajo kot avtorsko ilustratorko slikanic.
 
MARKO RENKO
Najljubši kraji ilustratorja Marka Renka so nekje onstran brbotajočega mestnega življenja in betonskih sten, od nekdaj ga privlačijo naravni in organski motivi, zato ni čudno, da navdih vse bolj črpa iz narave.
 
ISTVAN DAVID
Romunski umetnik z madžarskimi koreninami Istvan David je zaključil magistrski študij slikarstva in izobraževanje nadaljeval na oddelku za grafično oblikovanje na Dunaju. Serija kolažev Final Cuts je nastala iz izrezkov njegovih ilustracij, ki so bile v slovenskih medijih objavljane v obdobju štirih let.
 
MIMI ANTOLOVIČ
Mimi Antolović je fotografinja z odličnim občutkom za kompozicijo in svetlobo. Čeprav ustvarja na številnih področjih najmočnejši pečat pušča na lepotni in modni fotografiji. Je prejemnica nagrade za najboljšo modno fotografinjo Elle Style Awards 2013.
 
Več podrobnosti o dogodku najdete na tej povezavi.

 

Lokacija

Projektna pisarna Maribor, Partizanska c. 11

 

Odprto

Predstavitev in pop-up trgovina: četrtek, 20. 02. 2020, od 18. do 22. ure

Pop-up trgovina: petek, 21. 02. 2020, od 10. do 18. ure

 

Organizacija

Center za kreativnost 

Deli
Skip to content