Pop-Upstart: David Tavčar in Jona Bednjanec

12. 12.—13. 12. 2019

Pop-Upstart: David Tavčar in Jona Bednjanec

12. 12.—13. 12. 2019

Vabljeni na zadnji prodajni pop-up dogodek letos! V prednovoletnem vzdušju bomo v Projektni pisarni Centra za kreativnost gostili mlada slovenska oblikovalca ter predstavili njune kose pletenin, tekstila in dodatkov za dom. Vsi, ki se navdušujete nad kakovostnimi materiali, dovršenimi linijami in drznimi kombinacijami, pridite, spoznajte, najdite in izberite svoj najljubši kos zase ali za darilo v tem prazničnem času!
 
David Tavčar je industrijski oblikovalec, razpet med Ljubljano in Dunajem, kjer je leta 2016 na Univerzi uporabnih umetnosti končal študij industrijskega oblikovanja. Po zmagi na natečaju REWE Groupa leta 2013 je nadaljeval samostojno pot predvsem v sodelovanju z znamkami, ki so znane po svojem zgodovinsko zaznamovanem pristopu do trga; med njimi so na primer proizvajalec lanenih tekstilij za dom Leitner Leinen, manufaktura porcelana Augarten, manufaktura moške obutve Lukacs Laszlo, proizvajalec luči Artemide in steklarna Lobmeyr. Tavčarjeva oblikovalska praksa se osredotoča na raziskave tradicionalnih tehnik industrijske proizvodnje in obrti, svoja dognanja pa ustvarjalec uporablja kot odgovor na potrebe sodobnega trga. Februarja 2019 je v Frankfurtu predstavil svojo neodvisno linijo tekstilij za dom. V pop-up trgovini bodo na voljo izbrani izdelki iz njegove linije tekstilij po akcijskih »pop-up« cenah, pa tudi prototipi iz posameznih sodelovanj.
 

Pletenine pod imenom Jona Bednjanec so kombinacija različnih vezav, barv in vzorcev. Dokaj mlada znamka, pod katero ustvarja Jona Bednjanec, je zmes zgodb in okolja, ki Jono navdihujejo že vrsto let. Njena želja po znanju tehnologije pletenja se kaže v tem, da vsak kos in vsaka doslej ustvarjena kolekcija vsebujeta uporabo različnih vezav in materialov. Plastenje, kombinacije »vzorec na vzorec«, barve in različne vezave so motivi, prek katerih Jona interpretira svet, ki jo navdihuje. Pletenine so ročno izdelane na gospodinjskem stroju, na katerem Jona raziskuje in se uči novih tehnik; redno tudi sodeluje z lokalno proizvodnjo pletenin. 

 

Vabimo vas, da spoznate oba oblikovalca – pridružite se nam v četrtek, 12. decembra 2019, ob 18. uri v Projektni pisarni Centra za kreativnost na predstavitvi njunih ustvarjalnih praks! Pogovarjali se bomo o ustanovitvi blagovne znamke, navdihu, razvoju in internacionalizaciji, težavah, ki pri tem nastajajo, ter o tem, kako se jih lotevata. Sledilo bo odprtje pop-up trgovine: izdelki obeh ustvarjalcev bodo na ogled in na voljo za nakup vse do 22. ure, enako tudi v petek, 13. decembra (od 10. do 18. ure). Odlična priložnost za ozaveščen predbožični nakup v stilu!

 

 

Lokacija

Projektna pisarna Maribor, Partizanska c. 11 

 

Odprto

Predstavitev in pop-up trgovina: četrtek, od 18. do 22. ure 

Pop-up trgovina: petek, od 10. do 18. ure

Deli
Skip to content