Pop-Upstart: Alja Horvat in Zulu Zion

21. 3.—22. 3. 2019

Pop-Upstart: Alja Horvat in Zulu Zion

21. 3.—22. 3. 2019

V Projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru se tokrat predstavljata mlada mariborska ilustratorka Alja Horvat in blagovna znamka pisanih nogavic Zulu Zion. Alja in Zulu Zion so združili veščine in se lotili še skupnega projekta – rezultati njihovega sodelovanja bodo na voljo tudi v pop-up trgovini.

Na predstavitvenem pogovoru z vsemi ustvarjalci, ki bo v Projektni pisarni Centra za kreativnost potekal v četrtek, 21. marca 2019, z začetkom ob 18. uri, bomo spoznavali njihove ustvarjalne procese, sledilo pa bo odprtje pop-up trgovine. Takrat bodo izdelki Alje Horvat in blagovne znamke Zulu Zion vse do 22. ure na voljo po posebnih cenah, enako tudi v petek, 22. marca, od 10. do 18. ure.

Alja Horvat je slovenska ilustratorka, ki jo navdihujeta moda in glasba šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Njena dela se osredotočajo na naravo, ljudi in modo, največkrat pa v njih zasledimo ženske v tropskih in magičnih krajih. Večina njenih ilustracij je narejenih digitalno, ustvarja pa tudi z gvašem in akrilom. Med njenimi strankami so znane znamke, kot so Ban.do, Causebox, CeliaB, prav tako pa smo jo lahko že zasledili pri Hautelooku, Goopu, Cosmopolitanu, TrendBiblu in v spletni trgovini Urban Outfitters.

Zulu Zion je mlada blagovna znamka, za katero stojita Miha in Dijana Rolc, mož in žena, ki kot dinamičen duo delujeta že vse od leta 2013. Svoje izkušnje z oblikovanjem in kreativo sta združila in ustvarila nogavice Zulu Zion, a ponudbi hitro dodala še druge modne dodatke in vsakoletni koledar. Navdih najdeta v nostalgiji svojega odraščanja in na različnih potovanjih po svetu, pa tudi doma. Zulu Zion je tako postal sinonim za barve in vzorce, ki skupaj ustvarijo modni kos, ki vas bo vedno znova spravil v dobro voljo.

Več>>

V ciklu Pop-Upstart dogodkov vsak mesec gostimo slovenske oblikovalce z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter jim omogočamo, da svoje izdelke predstavijo novemu, širšemu občinstvu. Na ta način želimo spodbujati podjetništvo kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov, ki so že na trgu, ob tem pa spoznavamo tudi njihove pristope k ustvarjanju, prodaji in trženju ter načine spopadanja s težavami, ki pri tem nastajajo.

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. BIO je organiziran v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

 

Lokacija

Projektna pisarna Maribor
Partizanska cesta 11
Maribor

 

Odprto

Pop-up trgovina
21.3.
18.00-22.00

22.3.
10.00-18.00

 

Informacije

 info(at)czk.si 

 

Organizacija

Center za kreativnost

 

Povezava
https://www.czk.si/dogodek/2019-03-22/PopUpstart_Alja_Horvat_in_Zulu_Zion

Deli
Skip to content